Kā sev izveidot svētku meikapu?

Kā sev izveidot svētku meikapu?

31. Dec 2013, 00:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Līdzīgi kā ikdienas meikapā, arī pucējoties uz svētkiem jāievēro pamatu pamats – skaists sejas pamattonis. Lai izveidotu svētku grimu, vajadzīgs ideāls tonālais krēms un arī kāda mirdzoša detaļa. Arī šajos svētkos tie piestāv!

Iesaka Ieva Andriņa – Eddings, www.make-up.lv.

Lai svētku grims būtu noturīgāks un tev būtu to vieglāk arī uz sejas uzklāt, pirms pucēšanās sejas ādai veic maigu pīlingu. Svētku grimam ļoti piestāv dažādi mirdzumi un atstarojošas daļiņas. Tie var būt iestrādāti jau tonālajā krēmā, birstošajā pūderī vai acu ēnās. Vienīgi izvēlies, kuru no visām mirdzošajām detaļām izmantosi. Mirdzēt kā Ziemassvētku eglītei nebūtu labi!

Praktiski ieteikumi mirdzošā svētku grima veidošanai:

TAVS SKATIENS BŪS VESELĪGI MIRDZOŠS, JA IZMANTOSI acu ēnas, kuru sastāvā ir atstarojošas daļiņas. Vispirms plakstiņiem izveido matētu ēnojumu (gaišākās ēnas acs kaktiņa iekšpusē un zem uzacs, košākā – plakstiņa kustīgajā daļā). Kā košāko ēnu vari izmantot to, kurai ir mirdzumi. Ja gribi, lai acis izskatās apaļākas, mirdzošo ēnu klāj arī uz apakšējā plakstiņa – pavisam plānā svītriņā, tieši pretī tai vietai, kur esi mirdzošās ēnas veidojusi augšējam plakstiņam. 

SVINĪGAI BALLEI MIRDZUMS PIESTĀVĒS ARĪ PLECU UN DEKOLTĒ ZONĀ. Visas rokas gan ar mirdzumiem nenozied – tad būsi pāršāvusi pār strīpu un atkal veidosies Ziemassvētku eglītes efekts. Mirdzumus tikai uz atkailinātajiem pleciem un dekoltē! Tā izcelsi arī savu skaistu krūšu formu! Turklāt, ja vēlies ar grima palīdzību vizuāli palielināt savas krūtis, dekoltē daļu – tieši, kur ir krūšu bedrīte – nopūderē ar iedeguma pūderi. Pārējo – protams, ar mirdzumiem!

LĪDZĪGI KĀ IKDIENAS GRIMĀ, arī svētku reizē triks ar gaišām ēnām zem uzacs apakšējās daļas nobeiguma būs īsti vietā. Ja ikdienā šo zonu akcentē vienkārši ar neitrālām gaišām ēnām, tad svētku reizē gaišajām ēnām piestāvēs arī zeltīts vai sudrabots mirdzums. Tas izcels acu skatienu un piešķirs tev svētku izskatu! Vienīgi šis triks nederēs tām sievietēm, kurām ir izteikts uzacu kauls vai ļoti šaura uzacu forma.

JA ESI APAĻO VAIGU ĪPAŠNIECE mirdzumi uz sejas tev īsti nepiestāvēs. Tātad tev vislabāk izmantot mirdzuma daļiņas acu ēnās. Bet vaigus ietonēt ar vaigu sārtumu – jeb vēl precīzāk, zonu zem vaigu kaula. Savukārt plakanas sejas īpašniece gan var izmantot spīdumus un atstarojošās daļiņas gan tonālajā krēmā, gan pūderī. Elegants tonis – ja spīdumu klāj, piemēram, T zonā vai tikai pieres un vaigu daļā. Šādi  izvairīsies no pārmērībām. Bet atceries  - mirdzumi pievērš uzmanību sejas defektiem. Ja uz pieres vai vaigiem ir pūtītes, mirdzumu detaļas tev šīm zonām nederēs.

VĒLIES IEGŪT SEKSĪGĀKAS LŪPAS? Arī tam tev palīdzēs mirdzuma pūderis. Ar to nedaudz nopūderē virslūpu un tad krāso lūpas kā ierasts: vispirms kontūrlīnija, kas saskaņota ar lūpukrāsu un tad arī pati lūpukrāsa vai spīdums. Vienīgi, ja tev uz virslūpas ir pūciņa, šo grima triku nevajadzētu lietot! Tāpēc, ka tad ar mirdzumiem pievērs uzmanību ūsiņām.

Sieviešu klubs

Kādus svētku grima veidošanas principus tu parasti ievēro?