Kā rūpēties par savas ādas skaistumu rudenī?

18. Sep 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Līdz ar vasaras beigām aktuāls kļūst jautājums, kā parūpēties par savas ādas skaistumu rudenī? Vaicājam pēc padoma “Euroaptieka” farmaceitei Egijai Jēkabsonei.

Rūpējoties par ādas labsajūtu un skaistumu, rudenī ieteicams izvēlēties intensīvāk un dziļāk mitrinošus, vairāk barojošus līdzekļus – krēmus, losjonus un balzamus. “Tie var būt krēmi, kuru sastāvā ir keramīdi, urīnviela, hialuronskābe un citas mitrinošas vielas. Var izvēlēties arī krēmus, kuru sastāvā ir retinols vai C vitamīns, jo tas atgriezīs ādā dzīvīgumu, uzlabos toni, āda kļūst maigāka,” skaidro farmaceite Egija Jēkabsone.

Interesējoties par sejas ādas veselību, pēdējā laikā aizvien biežāk dzirdam pieminam kolagēnu. Tas atbild par ādas struktūru, tvirtuma nodrošināšanu. Ar vecumu organisms to vairs neražo, tāpēc ieteicams kolagēnu uzņemt papildus.

Pirms izvēlēties sejas ādas kopšanas līdzekļus, ieteicams noteikt savas ādas tipu. Lai to paveiktu mājas apstākļos, samitrini sejas ādu, nosusini un pēc 20-30 minūtēm raugies, kāda ir kļuvusi seja. “Ja T zona ir taukaināka, iespējams, ir taukaina āda. Ja vaigi ir sausāki, iespējams, āda ir sausa vai kombinēta, savukārt, ja ir apsārtumi, tad āda ir jutīga,” stāsta farmaceite.

Farmaceite aicina nepieļaut dažas no tipiskākajām kļūdām ādas kopšanā:

  • Krēmus nekad neklāt vairākos slāņos;
  • Arī rudenī nedrīkst aizmirst par saules aizsargkrēmu;
  • Kopjot seju, neaizmirsti arī par kakla un dekoltē zonu.