Kā pliķis sejā

Kā pliķis sejā

07. Apr 2017, 12:45 Ievas_mamma Ievas_mamma

Šī diena ir tikko tā pa īstam iesākusies, taču - tā jau ir kā pliķis sejā. Kā pliķis, kas beidzot man atvēra acis un teica - attopies un apstājies!

Teikšu atklāti - manās mājās nav netīro trauku un lielā bardaka. Es daru visu, lai tas tā nebūtu. Līdz šim es ar to ļoti lepojos, priecājos par to, cik lieliski tieku ar visu galā - kaut kā izdodas apkopt gan sevi, gan bērnu, arī māja ir kārtībā, vēlāk, kad tētuks jau mājās no darba, top arī vakariņas. Galu galā, mazā ir smaidīga, paēdusi, izgulējusies svaigā gaisā un izsmējusies kopā ar mammu. Bet patiesība nav nemaz tik salda. Šodien sapratu, ka nevaru paveikt visu, kā biju iecerējusi un "rāvusies" līdz šim.

Šodien Ieviņa bija uz 6 mēnešu vizīti. Bijām apciemojušas ārsti ar iesniņām pirms 3 nedēļām, un šodien izrādījās, ka svars ir pilnīgi nemainīgs - kā bija, tā ir 7,7 kg. Tas, protams, mani satrauca. Skaidroju, ka bez mana pieniņa viņa ēd arī putru un dārzeņus. Kad ārste jautāja, cik bieži, es atzinu, ka tā ir viena papildēdiena reize. Tad viņa jautāja par miegu naktīs, un es atzinu, ka mostas bieži. Pēc sarunas turpinājuma nonācām pie viena secinājuma - bērns grib ēst...

Sāku "tīt filmu atpakaļ", un atcerējos tās reizes, kad draugs teica, ka viņam šķiet, ka Ieva grib ēst, ka vajadzētu dot papildēdienu divas reizes. Es tikai pamāju ar galvu un laidu gar ausīm. Jo man ir jākārto māja... Protams, neesmu jau galīgi bezatbildīga, iestāstīju sev, ka citi bērni tikai 6 mēnešu vecumā uzsāk ēst dārzeņus un putras, arī tad pamazām. Likās, ka pilnīgi pietiek ar vienu reizi. Bet katrs bērns ir savādāks! Man vajadzēja pamanīt, ka viņai nepietiek.

Tāpat pāris nedēļas plauktā "aizķērās" D vitamīns, par kuru aizmirsu, arī papildus ūdentiņu atceros iedot daudz par retu. Kad uz grīdas smejos un spēlējos ar meitiņu, jau pēc pāris minūtēm sāku domāt par to, cik tad ilgi tā viļāšos, ir tik daudz darāmā.

Nepārprotiet, Ievuks ir saņēmis daudz uzmanības un kaudzi mīlestības, tāpat daudzus darbiņus daru ar meitiņu uz rokām. Runa ir par to, cik kvalitatīvs ir bijis mūsu kopā būšanas laiks. Cik bieži, pirms dažām minūtēm paņemta un apmīļota, meitiņa atkal tiek nolikta atpakaļ, lai es varētu pabeigt mazgāt traukus.

Kā tas būs nākotnē? Meitai būs vajadzīga mamma, kura ar viņu pavada kvalitatīvu laiku. Mamma, kura ir blakus. Un mamma, kuras domas nešaudās visur, tikai ne tur, kurp tām tiešām jābūt.

Meitiņ, mamma tev nopirks barošanas galdiņu un gatavos kaut 3 ēdienreizes. Es rāpošu ar tevi pa grīdu tik ilgi, kamēr tev tas sagādās prieku. Tiks nopirkta tava pirmā krūzīte, un es raudzīšos, lai tu izdzer gana daudz ūdentiņa. Ak jā, D vitamīnu novietosim uz žurnālgaldiņa, lai krīt acīs. :)

Varbūt māja nebūs sakopta, bet tev tas netraucēs. Tad nu arī es iemācīšos to pieņemt. Galvenais, lai tev viss būtu! Jo mamma tevi tik neprātīgi mīl! :)

Ievas_mamma Ievas_mamma 08. Apr 2017, 13:48 Mzc

Paldies par mīļo komentāru! 😀
Tieši par to ar tētuku nesen runāju - ka pat nepamanīšu, kad jau sāksim kopā uzkopt. 😀 Cenšos "atslābt", pagaidām sanāk. 😃
Mācos baudīt. 😀

Mzc Mzc 08. Apr 2017, 13:18

Tā jau ir, ka ar mazu bēbīti kaut kā vēl mammas cenšas ieturēt ideālas mammas statusu mājās, vēlāk tikai, kad mazais jāpiebaro, jāvaktē kad rāpo un skrien un lien visos skapīšos iekšā, vairs tā nevar visu paspēt un vairumam grūti ar to samierināties. Galvenais lai mājās viss būtu kārtībā mazajam, un to, vai to padara mamma pati, vai varbūt tētis vai Ome ir palīdzējusi, ir tikai slavējami, jo mamma pratusi visu saorganizēt.
Personīgi, kamer esam savā mājokļa tapšanas stadijā, dzīvojam kopā ar maniem vecākiem. Mans mazais ir ļoti aktīvs un prasa ļoti daudz uzmanības, aug arī strauji, jau esam pāri 9 kg, savos 5 mēnešos, nekādos šūpuļkrēslos neliku (kuriem esam par smagu), jo varu atļauties viņam veltīt visu laiku. Sarunāju ar mammu, ka viņa iemet netīro veļu veļas mašīnā, tētis ar manu vīru sestdienās taisa mājas tīrīšanu :-) protams bija mirklis kad gribēju pati visu, bet nu jau tas ir pārgājis un priecājos par pavadīto laiku ar mazo, jo nu jau esmu sajutusi cik strauji viņš aug un bēbītis viņš vairs nebūs.
Izbaudi laiku kopā ar savu peciņu un vīru, drīz jau viņa nāks tev palīgā mājas darbos ar savu mazo slotiņu un savām plastmasas karotēm :-)

mamma88 mamma88 07. Apr 2017, 20:02 Gunita_P

Bet ārsts taču pateica, ka ir pa maz, tad kapēc tas ir jāapšauba? Ne jau velti viņi tos gadus ir augstskolā sēdējuši. Un ko domā ar kustīgs? Nekustēties arī var? Vai ar to būtu jāsaprot bada nāve un gulēšana bezspēkā?
Bērniem pēc 6 mēn., kad tie ir kļuvuši aktīvāki, svara pieaugums ir mazāks, bet ne jau absolūti nekāds!

Ievas_mamma Ievas_mamma 07. Apr 2017, 16:07 pandulaacis

Ārste tā teica...🤔

pandulaacis pandulaacis 07. Apr 2017, 15:54

Mhm, gaļu labāk dot, kad vismaz 2 ēdienreizes aizstātas ar dārzeņiem / augļiem, parasti agrāk par 7 mēnešiem toč neiesaka, ja vien nav maisījuma bērns, kam tā ēdienkarte tiek plānota citādāk.

07. Apr 2017, 14:42 Ievas_mamma

Kā tā pēkšņi var ēst gaļu? 😛
Varbūt labāk vispirms kunģi pieradināt pie vairākām ēdienreizēm un tad gaļu sākt dot, jo gaļa ir stipri smagāks ēdiens! 😀

Ievas_mamma Ievas_mamma 07. Apr 2017, 14:34 lauvinja

Paldies. 😀 Likās, ka esmu atradusi to līdzsvaru, bet ik pa laikam uznāk šaubas - vai neveltu par maz uzmanības/vai neucinos par daudz? Laikam jau tā būs vienmēr. 😉
Jā, gatavošana ies vaļā dubultā, arī tāpēc, ka nu Ieviņa car ēst arī gaļu. Iešu šodien truša vai tītara meklējumos! 😀

lauvinja lauvinja 07. Apr 2017, 14:24

Kvalitatīvi pavadīts laiks kopā ar bērnu nav 24/7 nedalīta uzmanība. Iemācīsies sadalīt laiku gan bērnam, gan kārtībai mājās.

Nekreņķē, gatavo mazajai un viss būs labi!

Ievas_mamma Ievas_mamma 07. Apr 2017, 14:23 mamma88

Protams. 😀

mamma88 mamma88 07. Apr 2017, 13:58

Mes esam tikai cilveki,ari medzam kludities. Galvenais,ka macies no kludam.

Ievas_mamma Ievas_mamma 07. Apr 2017, 13:55 pandulaacis

Tētuks ļoti palīdz, it sevišķi nedēļas nogalē. 😀

pandulaacis pandulaacis 07. Apr 2017, 13:33

Lai tētuks mazgā traukus 😀 Mūsmājās to vīrs pēdējā laikā dara biežāk par mani, lai gan zīdainība bērniem sen jau garām. Un vēl drēbes karina. Kaut kā jāsadala pienākumi vai jāuzliek "mīksto" kārtībai mājās 😀