Kā parūpēties par savas sejas ādas skaistumu?

02. Mar 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņas dienas reizēm aizrit gluži kā vāveres ritenī, kur saplānota katra minūte, taču svarīgi veltīt ne tikai laiku bērniņam, bet atcerēties arī par sevi. Dermatoloģei Ilzei Jēkabsonei vaicājam pēc padoma, kas ir ikdienas sejas kopšanas rituāla minimums, lai parūpētos par savu skaistumu.

Rūpējoties par savu sejas ādu, primāri svarīgākais ir iegādāties piemērotu sejas ādas attīrīšanas līdzekli, kā arī mitrinošu līdzekli. “Tas ir aktuāli jebkurā vecumā, arī māmiņai laktācijas periodā, jo šajā laikā tiek patērēts daudz šķidruma, māmiņai ir negulētas naktis,” skaidro dermatoloģe Ilze Jēkabsone, norādot, ka tāpēc ir svarīgi atjaunot ādas mitruma līmeni.

“Runājot par sejas attīrīšanu, ādu nevajag berzt, staipīt, bet gan attīrīšanas līdzekli maigi iemasēt ādā un to noskalot,” ar padomu dalās dermatoloģe, norādot, ka attīrīšana palīdz attīrīt ādas virskārtu no atmirušajām šūnām un veicina labāku mitrinošā krēma uzsūkšanos. Krēmu vieglā kārtā svarīgi uzklāt ne tikai uz sejas ādas, bet arī kakla un dekoltē zonas. 

Rūpējoties par savu sejas ādu, svarīgi lietot arī acu krēmu, kuru uzklāj vieglā kārtiņā ar ļoti maigām kustībām.

Dermatoloģe Ilze Jēkabsone, vaicāta, kā ikdienā vēl varam parūpēties par savas sejas ādas labsajūtu un skaistumu, atgādina par sejas vingrinājumiem, kas var palīdzēt nostiprināt muskulatūru. “Trenējot mīmikas un sejas muskuļus, panākam, ka tie ir tvirtāki un ar labāku apjomu. Ja ir laiks un vēlme, sejas vingrinājumi jeb sejas joga ir ieteicami. Tie cels tonusu un veicinās labsajūtu,” norāda speciāliste.