Kā pareizi uzglabāt un garšīgi pagatavot kafiju?

Kā pareizi uzglabāt un garšīgi pagatavot kafiju?

22. Jun 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ar ko pārsvarā asociējas kafija? Protams, ar smaržu un rūgto garšu! Turpinājumā piedāvājam dažus kafijas degustatora Igora Fleišmana ieteikumus, kā saglabāt tās aromātu un dažādot kafijas garšu!

Cik ilgā laikā kafiju jāizlieto?

Iespējams, arī tu esi pamanījusi, ka dažkārt pat tad, ja iegādātā kafija tiek pārbērta un uzglabāta hermētiski noslēgtā traukā, pēc laika tā tik un tā zaudē aromātu un kļūst bezgaršīga?! Tāpat, zinu, ka dažkārt, nopērkot jau ierastās markas kafiju gadās, ka tās garša pilnībā atšķiras no tās, kāda bijusi citas reizes.

Kas to ietekmē? „Kafiju ir jāizlieto vienas nedēļas laikā kopš brīža, kad atvērts tās iepakojums. Ilgāk to uzglabāt nav vēlams, jo pēc nedēļas kafija jau ir zaudējusi aromātu un garšas īpašības, un var teikt, ka tā kļuvusi veca.”

Kā kafiju pareizi uzglabāt?

Tātad, kafiju jāizlieto nedēļas laikā pēc iepakojuma atvēršanas. Tomēr vēl viens būtisks faktors kafijas aromāta un garšas īpašību saglabāšanai noteikti ir tās uzglabāšana.

„Nekādā gadījumā kafiju nedrīkst atstāt iepakojuma maisiņā! Vislabāk to pārbērt bundžā, kuru iespējams hermētiski noslēgt. Šo kafijas trauku, savukārt, var uzglabāt istabas temperatūrā, kas nepārsniedz 20 grādus, izvairoties to novietot tiešā saules staru ietekmē. Protams, ja ir ledusskapis, kurā netiek glabāti nekādi citi pārtikas produkti, tad kafiju var turēt arī tajā. Tomēr, ja ledusskapī atrodas arī citi produkti, tad kafijai tajā nebūs vietas, jo tā pieņems citu pārtikas produktu aromātu.”

Kafijas garšas dažādošanai 

Protams, tradicionāli, kafija tiek dzerta melna, bez cukura un piedevām. Daudzi tai izvēlas pievienot pienu vai cukuru. Tomēr kafijas degustators Igors Fleišmans iesaka izmēģināt kafiju ar medu. Šādi pagatavots, dzēriens iegūstot īpašu garšu. 

Savukārt, Sieviešu Klubs iesaka izmēģināt šādu, gluži vai karalisku kafijas recepti. Uzvāri kafiju un nolej tai biezumus. Tad tai pievieno 1 līdz 2 ēdamkarotes liķiera un pārlej ar saputotu putukrējumu. Ja vēlies, pēc garšas vari pievienot arī cukuru.

Lai labi garšo!

Kādu gardu kafijas recepti zini tu?

 

20150601122904-33830.jpg

  • Dabīga grauzdēta, malta kafija vakuuma iepakojumā, gaiša grauzdēšanas pakāpe.
  • Ar izteiktu kafijas garšu, pateicoties saudzīgai apstrādei ekstrahētas kairinošās rūgtvielas.
  • 100% Arabika no labākajām augstkalnes kafijas plantācijām
  • Piemērota dažādiem pagatavošanas veidiem :filtrkafijas automātos, preskafijas automātos, krūzītē.