Kā izvēlēties savu ideālo naktsveļu?

Kā izvēlēties savu ideālo naktsveļu?

29. Oct 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Skaista naktsveļa sievieti uzmundrina un liek viņai justies labāk, tieši šī iemesla dēļ neliedz sev iespēju tērpties kvalitatīvā, skaistā apģērbā, kas palīdzēs justies labi arī miegā.

Kādā naktsveļā gulēt? Kādi audumi ir ieteicamāki? Kā izvēlēties naktsveļu miegam? Meklējam atbildes uz šiem jautājumiem!

Kā atrast savu īsto naktsveļu?

Miegs ir laiks atpūtai, tāpēc naktsveļai vajadzētu būt ne tikai skaistai, bet arī komfortablai, lai naktī nekas netraucētu kvalitatīvi izgulēties. Tieši šī iemesla dēļ ieteicams priekšroku dot veļai, kas izgatavota no dabīgiem un kvalitatīviem materiāliem – maigais zīds, noslēpumainais satīns lieliski iezīmēs tavu siluetu un izcels seksualitāti –, kā arī gulēšana šādā naktsveļā būs daudz ērtāka un patīkamāka. 

Ne mazāk svarīga loma ir arī naktstērpa krāsai un krāsu salikumiem, kas izcels tavu dabisko skaistumu. Piemēram, melns apģērbs izcels tavu karaliski gaišo ādu, sarkanā tevi pārvērtīs par liktenīgo sievieti, savukārt baltie, bronzas, kafijas, pērļu vai sudraba toņi liks justies tev harmoniskāk.

Foto: Laura Puncule

Kuriem materiāliem dot priekšroku?

Naktsveļas piedāvājums ir ļoti plašs, sākot no dažādiem sintētiskiem materiāliem, beidzot ar dabīgiem zīda vai satīna audumiem, tāpēc izvēle ir tavās rokās. Atliek vien izvēlēties sev tīkamāko, ņemot vērā vairākus faktorus: kāds modelis tev šķiet visērtākais, cik ilgu laiku vēlies, lai naktsveļa kalpotu, cik liels ir tavs budžets, cik siltas ir telpas, kurās pavadi nakti?

Atbildot uz šiem jautājumiem, tev arī būs vieglāk nonākt pie savas īstās izvēles!

Materiāls. Ja tavā guļamistabā vienmēr ir silts, vari droši izvēlēties īsākus naktskreklus, naktsveļas komplektus, ar lencītēm, no gaisīgāka auduma, savukārt, ja telpā parasti ir auksti, īstā izvēle būs mīkstāka un siltāka auduma pidžama ar garām piedurknēm. 

  • Zīds, satīns – naktsveļā no šī materiāla tu izskatīsies pēc karalienes! Naktsveļā, kas izgatavota no zīda vai satīna, naktī izjutīsi komfortablu temperatūru un nebūs par karstu. Audumi uz auguma būs praktiski nemanāmi un lieliski tam pieguls.
  • Viskoze – dabīgākā no visiem mākslīgajiem audumiem. Ir patīkams ādai, arī gaisa caurlaidīgs un neuzkrāj statisko elektrību, kas var būt nepatīkams blakusefekts, iegādājoties naktsveļu, kas izgatavota no zemākas kvalitātes audumiem.
  • Kokvilna – dabīgas izcelsmes materiāls, kas ir iemantojis lielu popularitāti naktsveļas ražotāju vidū. Tiesa, nereti kokvilnas naktsveļai pievienota arī neliela daļa sintētiskās šķiedras, lai materiāls ilgāk saglabātu savu formu.
  • Vilna, akrils – no šādiem materiāliem izgatavota naktsveļa vari izraisīt nepatīkamu niezi vai alerģiju.

Apdares materiāli. Naktsveļa visbiežāk tiek rotāta ar mežģīnēm, lentītēm. Tāpēc pievērs uzmanību to kvalitātei un apstrādei – šuvumam jābūt kvalitatīvam, lai tu neizjustu diskomfortu un netiktu kairināta āda.

Komforts. Ja esi lēmusi par labu pidžamai, pievērs uzmanību tās jostiņai, jo tā nekādā gadījumā nedrīkst spiest. Tāpat arī pārliecinies, vai apdares izliektās formas, dažādas podziņas netraucēs saldajam miegam. 

Kvalitāte. Svarīgs aspekts, lai naktsveļa būtu ērta un kalpotu ilgi, ir šuvuma kvalitāte. Šī iemesla dēļ svarīgi pārliecināties, ka apģērba vīles ir nostrādātas kvalitatīvi, tāpat arī lai kvalitatīvi būtu nošūtas lencītes, jo visbiežāk tieši tās ir pirmās, kas mēdz atirt, ja šuvums nav bijis gana labs.

Kāda naktsveļa būs piemērota tavam augumam?

Naktsveļa gluži tāpat kā jebkurš apģērbs var izcelt sievieti un apslēpt tās trūkumus. Ne velti savulaik slavenā modes dizainere Šenele teikusi, ka naktskrekls jāizvēlas rūpīgāk nekā mīļākais, jo tas vienmēr būs tev mugurā. Protams, mūsdienās naktsveļas iespējas ir ļoti plašas – kokvilnas, zīda un satīna pidžamas, koķeti topiņi ar šortiem, gaumīgi naktskrekli vai arī pidžamas ar smieklīgām apdrukām. 

Pirms veic savu izvēli, atceries, ka naktsveļai jābūt ērtai, jāizceļ tava individualitāte un figūra.

  • Sievietēm ar vidēju augumu lieliski izskatīsies satīna vai zīda naktsveļa. Ar mazāku krūšu izmēru priekšroku vari dot šaurākiem veļas modeļiem savukārt, ja esi ar izteiktākām krūtīm, labi izskatīsies brīvākas pidžamas vai naktskrekli.
  • Apaļīgākām, mazāka auguma sievietēm ieteicams izvairīties no platiem bermunda šortiem vai garām pidžamām.
  • Ja daba tevi apveltījusi ar ideālu augumu, nekautrējies izvēlēties spilgtu krāsu zīda vai satīna naktsveļas komplektus, jo nav ne mazākā iemesla slēpt savu figūru platās un bezformīgās pidžamās un naktskreklos.

 

Heartmadelingerie

HeartMadeLingerie ir sieviešu naktsveļa, kas izgatavota ar mīlestību! Katra bildes kompozīcija un salikums tiek radīts ar lielu prieku un laimes sajūtu !

100% roku darbs, kur katru pasūtījumu iespējams pielāgot individuālām cilvēka vēlmēm un izmēriem! Izgatavojam veļu arī plus-size dāmām, kā arī īpašiem notikumiem - kāzām!

Heartmadelingerie pēc profesijas ir apģērba dizaina speciāliste. Šī ir viņas sapņu profesija jau no bērnības. Ideja par Heartmadelingerie radusies pēc bērniņa ienākšanas pasaulē, jo tieši tad sieviete zina, ko vēlas no sevis un dzīves visvairāk! Bērns padara drosmīgāku un ļauj vairāk uzdrīkstēties!