Kā izkļūt no neveiksmju perioda?

Kā izkļūt no neveiksmju perioda?

08. Mar 2015, 00:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Dzīvē ir gaišāki brīži un tumšāki, un mēs tajā piedzīvojam gan kāpumus, gan kritumus. Tomēr kā rīkoties, ja esam iestrēgušas ieilgušā neveiksmju periodā? Kā no tā izkļūt? Atbild koučs Inta Santa.

„Neveiksmju periodu noreducēšu līdz vienkārši neveiksmīgai situācijai. Iedomājies, ir sākusies slēpošanas sezona un turpat pie savām mājām ar distanču slēpēm gatavojos slēpot.  

Iznesu slēpes ārā, nolieku uz zemes un slēpju lamatiņā mēģinu iestiprināt zābaku. Lieku, bet nesanāk. Lieku vēlreiz, bet atkal neizdodas.  

Gadu ar šīm slēpēm neesmu slēpojusi un nesaprotu, kas noticis – vai nu kaut kas nav kārtībā ar manu zābaku, vai nu ar slēpi.

Tad iedomājos – darot to pašu, ko visu laiku un sagaidīt citu rezultātu, ir neprāts! Tad sev jautāju, ko es šobrīd varu izdarīt citādāk? Varbūt samainīt vietām slēpes?

Jā, patiesi, tas līdzēja! Izrādās, es visu laiku biju mēģinājusi labās kājas zābaku ielikt kreisajā slēpē, un tāpēc man tas neizdevās.

Ņemot vērā to, ka turpināt darīt to pašu un sagaidīt citu rezultātu nav efektīvi, nomainīju darbību un vēroju - varbūt vēlamo varu sasniegt, darot kaut ko citu?! Tā arī notika.  

Tāpat ir arī dzīvē! Ja spītīgi turpinām darīt to pašu, ko esam darījušas vienmēr, un gaidām, ka pēc simts mēģinājumiem, simtu pirmajā notiks kaut kas cits, visticamāk, tā tomēr nebūs.

Domāju, ka tad, ja kaut kas neizdodas, visvieglāk ir pamēģināt kaut ko pamainīt un izdarīt citādāk - uz jautājumu palūkoties no cita skatu punkta vai veikt citu darbību.

Šāds arī ir mans ieteikums situācijās, kad šķiet, ka dzīvē pienākusi melnā svītra – vienkārši pamēģini kaut ko izdarīt citādāk,” tā Inta Santa.   

Sieviešu Klubs

Kā tu parasti rīkojies tad, kad piedzīvo ilgstošu neveiksmju periodu? 

Eksperts

Inta Santa

personības un komandas izaugsmes trenere/koučs
Inta Santa Vecāku skolā