Joga tavai harmonijai un muguras veselībai

14. May 2015, 16:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jo lokanāks, stiprāks un veselīgāks mugurkauls, jo elastīgāka uztvere un prāts. Lai mugurkauls būtu vesels, tas regulāri jāvingrina. Viens no mugurkaula stiprināšanas veidiem – jogas asanas. Iepazīsti, kādi vingrinājumi palīdz vairot dzīvē stabilitāti, mīlestību un pozitīvās emocijas.

Jogā ir vesels vingrojumu (jogā tās sauc par asanām) komplekss. Ir gan stāvošas, gan noliecošas uz priekšu, atliecošas, savērpjošas un atgrieztās asanas. Kā tās palīdz tavam mugurkaulam, visa organisma veselībai un dvēseles harmonijai, lasi turpinājumā.

Stāvošās asanas palīdz līdzsvarot enerģiju, ko uzņemam no zemes. Šie vingrojumi palīdz vairot pamata un stabilitātes sajūtu.

Vingrojumi, kurus veic noliecoties uz priekšu, ir ar nomierinošu iedarbību. Tās ir nomierinošās un atvēsinošās asanas. Lieliski palīdz atbrīvoties no iekšējas spriedzes, satraukumiem un stresa.

Atliecieni atpakaļ stiepj vēdera muskuļus un stiprina mugurkaulu. Filozofiskā šo asanu nozīme – es atveros pasaulei. Uzņemu enerģiju, atveru savu sirdi, ielaižu sevī uguni. Tās ir dinamiskas un stimulējošas asanas.

Savērpjošās asanas stimulē vēdera dobuma muskuļus un ļoti spēcīgi iedarbojas uz mugurkaulu. Filozifiski – izspiež negatīvās emocijas.

Apgrieztās (ar kājām gaisā!) asanas – stiprina līdzsvaru. Filozofiskā šo asanu nozīme – sirds ņem virsroku pār prātu, jo šādā pozā atrodas augstāk. Tas ļauj attīstīties mūsu intuīcijai. Tāpat visas šīs kustības ļoti labi uzlabo asinsrites veselību.

Vēl viena ļoti svarīga īpašība jogai – tās laikā viss organisms harmonizējas un piepildās ar pozitīvām emocijām. Lai arī kuras asanas tu pildītu, tas būs pozitīvs process. Izmēģini! Sākumā gan asanas apgūsti profesionāļa klātbūtnē. Pēcāk varēsi tās pildīt savā nodabā, vienmēr, kad jutīsi, ka vēlies vairot sevī enerģiju, vai tieši otrādi – ātrāk atbrīvoties no visa negatīvā un stresa pilnā.

Kādas ir tavas iecienītākās jogas asanas?

Piesakies bezmaksas meistarklasēm un treniņiem, rakstot uz e-pastu: info@spice.lv

20150506135241-59588.jpg 

Sportiskām mājsaimniecēm sportiskas aktivitātes!

Māmiņu Klubs

Un KO TU VĒL GAIDI? PIESAKIES ŠEIT, aizpildot anketu zemāk!

20150429143708-53069.jpg

20130207094525-94009.jpg

www.spicehome.lv