19.04 10:00-16:00
Nodarbības citā laikā
Izpārdots
Parasti jau otrajā svētku dienā pēc lielās nakts izēšanās, vēderam gribas kaut ko vieglāku un sulīgāku un uz gaļu pat skatīties negribas.
Sastāvdaļas: 6 mazie, īsie gurķi (vai 2 garie) nomizoti
1 liels tomāts (noblanšēts, nomizots)
1 ķiploka daiviņa
sauja diļļu un pētersīļu
1 šalotes sīpols
dažas lapiņas bazilika (vai timiāna zariņš)
puscitrona sula
1,5-2 glāzes grieķu jogurta (ja nav var arī ķefīru izmantot)
2 ēdk. olīveļļas
sāls, pipari pēc garšas.
ledus gabaliņi
Pagatavošana: sablenderē 1 gurķi,tomātu, sīpolu, ķiploku, zaļumus, citrona sulu, jogurtu un olīveļļu. Tad pievieno pārējos gurķus, kas sagriezti kubiciņos, pievieno sāli, piparus. Lej bļodiņās, pievieno ledus gabaliņu un, ja grib apgrazdētas tostermaizes grauzdiņus.