Jāņu dienas vieglā, aukstā zupiņa

Jāņu dienas vieglā, aukstā zupiņa

25. Jun 2014, 16:04 inleila inleila

Parasti jau otrajā svētku dienā pēc lielās nakts izēšanās, vēderam gribas kaut ko vieglāku un sulīgāku un uz gaļu pat skatīties negribas. 

Sastāvdaļas: 6 mazie, īsie gurķi (vai 2 garie) nomizoti

1 liels tomāts (noblanšēts, nomizots)

1 ķiploka daiviņa

sauja diļļu un pētersīļu

1 šalotes sīpols

dažas lapiņas bazilika (vai timiāna zariņš)

puscitrona sula

1,5-2 glāzes grieķu jogurta (ja nav var arī ķefīru izmantot)

2 ēdk. olīveļļas

sāls, pipari pēc garšas.

ledus gabaliņi

Pagatavošana: sablenderē 1 gurķi,tomātu, sīpolu, ķiploku, zaļumus, citrona sulu, jogurtu un olīveļļu. Tad pievieno pārējos gurķus, kas sagriezti kubiciņos, pievieno sāli, piparus. Lej bļodiņās, pievieno ledus gabaliņu un, ja grib apgrazdētas tostermaizes grauzdiņus. 

20140625160402-84850.jpg

20140625160421-68789.jpg

20140625160438-36038.jpg