Izglītojošais Kurzemes demo centrs Ventspilī

Izglītojošais Kurzemes demo centrs Ventspilī

25. Aug 2020, 16:41 lauvinja lauvinja

Neliels zinātnes centrs zinātkāriem bērniem, kur šobrīd ir pamatizstāde ir veltīta šobrīd pasaulē aktuālam tematam - klimata pārmaiņām.

Ekspozīcija sadalīta piecās tematiskās zonās, lai apmeklētāji interaktīvā veidā apgūtu klimata pārmaiņas no to rašanās iemesliem līdz pat iespējām pielāgoties pārmaiņām un mazināt cilvēka negatīvo pēdu šajās norisēs.

Pieejams 21 interaktīvs stends, katrs no tiem izglītojošs. Var noskaidrot savu ekoloģisko pēdu, prognozēt klimata pārmaiņu sekas, iejusties valsts vadītāja ādā un veikt pasākumus, lai pasargātu savus iedzīvotājus no klimata pārmaiņām.

Tāpat katrs var sagatavot savu "Zaļo avīzi"  un publicēt savu viedokli par klimata pārmaiņām, avīzi var nosūtīt gan uz epastu, gan turpat izdrukāt smuku un krāsainu. Avīzē iekļauti arī interesanti un izglītojoši fakti par un klimata pārmaiņām.

Apmeklējumam vajadzēs apmēram stundu vai pusotru. Jārēķinās, ka ir ierobežots cilvēku skaits, kurš vienlaikus var darboties ekspozīcijā.

Democentrs stādā no trešdienas līdz svētdienai no 10:00-18:00, slēgts pirmdienā un otrdienā. Apmeklējuma cena – 3,50 eiro vienai personai vai 12 eiro ģimenei līdz 5 cilvēkiem.

Detalizētāku informāciju meklējiet Democentra mājas lapā.