Izaicinu sevi ar Atkal formā programmu

Izaicinu sevi ar Atkal formā programmu

03. Jan 2018, 10:45 UlrikaP UlrikaP

Varētu teikt, ka ar savu svaru kopumā es esmu apmierināta, taču viens gan man nepatīk – es varu aprīt šokolādes tāfelīti vienā piegājienā, un nevaru apstāties līdz mirklim, kamēr visa cepumu paciņa nav pilnībā izēsta. Un rezultātā vakaros dzīvojos ar pieēstu vēderu, kas, protams, raisa pašas neapmierinātību pret dzīvi. Taču vainīga esmu tikai es pati.

Man vajag audzināt raksturu, to apzinos, taču – kā? Esmu kādreiz izmēģinājusi Svaru vērotāju programmu, bet tā punktu uzskaites sistēma līdz galam nešķita ērta, esmu telefonā instalējusi neskaitāmas aplikācijas, kas palīdz skaitīt kalorijas, taču tas šķita tik sarežģīti – bez maz vai jāstaipa līdzi svari, lai zinātu, cik sver apēstais banāns. Pēc pirmās grūtniecības arī nopirku grāmatu, kurā sniegta it kā nesarežģīta ēdienkarte, kas palīdzēs ikdienā ieturēt veselīgu dzīvesveidu un ēst pareizi. Bet aplauzos... jo vienīgais, ko no tā varēju pagatavot, bija tikai cepta vista, pārējiem ēdieniem bija nepieciešamas sastāvdaļas, kuras ar uguni neatrast, vai arī tādas, kas maksā miljonu.

Bet no vakardienas es sāku audzināt savu raksturu. Ilgu laiku vēroju Facebook sponsorēto reklāmu no Atkal formā, kas ik pa laikam piedāvā uzsākt izaicinājumu un uzlabot savu pašsajūtu, ēdot pareizi. Visu laiku raustījos, jo negribējās pirkt kaķi maisā, bet tad padomāju, ka labāk veltu naudu zināšanām, kas palīdzēs justies labāk, nekā tā vietā nopērku kārtējos našķus.

Tad nu pirmā diena aiz muguras. Kā man veicās? Teikšu, ka pat gandrīz labi. Labi būtu, ja es pirms vakariņām nebūtu norāvusies no ķēdes un apēdusi pāris piparkūkas. Uzturs ir izstrādāts tiešām sabalansēts, pēc brokastīm vēl ilgu laiku negribējās ēst, savukārt otro uzkodu gaidīju ar milzu nepacietību, jo tad drīkstēju pamieloties ar vienu šokolādes gabaliņu. Aizvēru acis, aiztaisīju ausis, lai nedzirdētu bērnu čīkstēšanu, un izbaudīju šokolādes garšu. Beidzot es to sajutu! Parasti visas šokolādes noriju mērkaķa ātrumā, jo ir jāskrien, viss jāpagūst...

Nezinu gan, ko vakarā padomāja vīrs, kad viņiem cēlu priekšā vakariņas, bet pati tikmēr dzēru Piena spēka kokteili. Taisnības labad gan jāsaka, ka to, ko viņi ēda vakariņās, es jau biju apēdusi pusdienās. Tāpēc vakarā jutos patiesi viegla, jo vēders nebija pieblīvēts ar kartupeļiem un gaļu kā tas ir parasti.

Pirms gulētiešanas gan sajutu mazu izsalkumu un no rīta pēc pamošanās vēders drīz jau sāka prasīt savu tiesu. Taču kopumā viss ir pat labāk nekā varētu cerēt.

Pašai interesanti, cik ilgu laiku izturēšu šādu pareizu dzīvesveidu, jo neesmu pieteikusies programmas piedāvātajai WhatsApp grupai, esmu izaicinājusi pati sevi.

Lai gan mans galvenais programmas mērķis ir nevis nomest svaru, jo arī ar pašreizējo jūtos apmierināta, piefiksēju arī starta atzīmi. Un tie ir 64kg.

 

mamma88 mamma88 03. Jan 2018, 20:38

Es par šo programmu arī biju aizdomājusies, bet man negribas maksāt tos 35 e laikam par ēdienkarti, un vēl es nezinu vai es maz varētu to visu realizēt, jo pašai hormonu dēļ tas svars tā baigi uz vietas stāv, un vēl kas satrauc ir visa tā pārtika. Es ēdu ļoti vienkāršus ēdienus, piemēram, esmu mēģinājusi pēc viņu reiz publicētās receptes pagatavot biešu salātus ar kazas sierus. Pēc šiem saātiem man uz korķi parāva, cik ļoti nepieņemama kombinācija bija. Tāpat arī citi salāti, kur , piemēram, ir kopā gan zaļie zirniši, gan kukurūza. Man tie šķiet vienos salātos nekombinējamas lietas. Tapēc par to stipri šaubos, vai maz man ir vērts.

sandux sandux 03. Jan 2018, 12:14

Es biju pieteikusies programmai no oktobra. Meitenēm, kas visu ievēroja, ir rezultāti, bet es pati "nolūzu" diezgan ātri.