Ir laiks modināt Kannas

Ir laiks modināt Kannas

25. Mar 2014, 13:56 nosiguldas nosiguldas

 Ko darīt ar kannām? Man šī tēma bija interesanti arī pašai, jo , ja godīgi, tās nav manas mīļākās puķes, jo zied reti, vairāk ir tikai dekoratīvas lapas.

Savvaļā kannas aug Amerikas tropu un subtropu apgabalu purvos un ne tikai. Cieti saturošo sakneņu dēļ dienvidos tā ir izplatīta lauksaimniecības kultūra. Savukārt kannu enerģiskā augšana un noturība pret kaitīgām vielām tiek izmantota ekoloģisku problēmu risināšanā – līdzīgi kā mūsu platuma grādos izmanto niedres. Pārtikai tiek izmantota C.indica ‘Edulis’. Andu kalnos saknes vāc sešus mēnešus pēc stādīšanas. Ražība vidēji 50 tonnu no hektāra. Arī Vjetnamas un Dienvidķīnas pārtikas rūpniecībā plaši izmanto cieti, ko satur kannu saknes.
Kannu krāšņums un puse no vērtības ir to varenajās lapās, jo ziedi, kaut arī neparasti un spilgtajās krāsās niansēti, samērojot ar lapām, šķiet necili un daudzām šķirnēm pilnībā uzzied tikai ļoti siltās vasarās. Tieši kā manā gadījumā. Izņēmums ir šķirņu grupa ‘President’ – šīm kannām ir ļoti skaisti un gladiolām līdzīgi ziedi. 
 Bet bez ierastās audzināšanas kannas var audzēt arī ūdenī, tas bija kas jauns un man nezināms. Bet sīkāk lasiet manā blogā. 
 
20140325135444-89657.jpg
 
http://darznieksiesacejs.blogspot.com/