Sastāvdaļas indiešu maizei "Puri":
125ml ūdens
kārtīga sauja rīvēts Džiugas siers tas būtu ap 25g
1/2 tēj.k sāls
1/2 tēj.k cukurs
2 ēd.k eļļa
milti tik,lai sanak samīcīt maigu ellastīgu mīklu,kas nelīp pie rokām un nav arī miltaina
eļļa vārīšanai,lejam eļļu pēc iespējas mazāka diametra pannā vai katliņā,tad mazāk vajadzēs.Izmantoju 20cm diametra pannu un 0,4l eļļu
Sastāvdaļas krēmam:
1 gatavs avokado
30g rīvēts Džiugas siers
1 ēd.k apelsīna vai griefrūta sula
apelsīna vai greifrūta filejas gabaliņi,man bija sarkanais greifrūts,bet labi iet klāt arī apelsīns
pipari
Gatavojam maizi:
Bļodā liekam sieru,sāli,cukuru,eļļu,pielejam ūdeni,izmaisam.Beram klāt miltus,pakāpeniski ne visus uzreiz.Samīcam mīklu un liekam maisiņā uz 20 minūtēm,istabas tempertūrā,lai atpūšās.
Mīklu varam izrullēt un izspiest ar glāzi,bet varam vienkārši izveidot mazas bumbiņas,ko saplacinam pankūkā.Pārāk biezu gan netaisam,jo ilgak cepas un garšīgāk arī,ja maize būs plāna.
Uzvāram eļļu.Liekam tajā mīklas plāceņus un vāram.Eļļa pietiekami sakarsusi,ja plācenis pēc 4 sekundēm uzpeld augšā.
Kad tas uzpeldējis cepam vēl apgrozot līdz mīklā esošais siers sāk apbrūnēt.
Gatavo maizi liekam uz papīra salvetēm,lai atbrīvotos no liekās eļļas,kas būtībā nemaz tik daudz neuzsūcās.
Pasakaina maize sanākusi.
Manuprāt,izskats jau ir kārdinošs un aromāts burvīgs,ar ko diemžēl nevaru padalīties,vien jāgatavo pašiem.
Gatavojam krēmu:
Rīvētu sieru,sagrieztu avokado,protams nomizotu un apelsīna vai greifrūta sulu kopā sablenderējam līdz viendabīgai,krēmīgai massai.
Smērējam krēmu uz pasakainās maizītes un pāri liekam greifrūta filejas gabaliņus.
Ieteicams maigo garšu papildināt,pārkaisot ar pipariem.
Man ļoti patīk gatavot un arī izgaršot dažādu tautu maizi,visas kā viena vienmēr ir bijušas lieliskas,ka trūkst vārdu.Šī indiešu maize mani atkal pārsteidza.Vienkāršas sastāvdaļas,vien mans pielikums ir šis siers,bet pati būtība maizei burvīga.
Avokādo maigums saplūst ar siera izteikto garšu,kas tiek papildināta ar greifrūta svaigumu....Nepietiek vien redzēt,tas ir jāizbauda.....
Kārtējā recepte,kurā pārliecinos par šī Džiugas siera saderību ar citrusa augļiem.
KONKURSS! Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru un iegūsti to dāvanā!
Jā,tas gan,ka šādu maizi var gatavot tie kam nav cepeškrāsns.Vēl ir dažau veidu maizes ko cep uz pannas.