Indiešu maize ar svaigu siera krēmu.

Indiešu maize ar svaigu siera krēmu.

10. Nov 2013, 16:49 taschinka taschinka

Sastāvdaļas indiešu maizei "Puri":

125ml ūdens

kārtīga sauja rīvēts Džiugas siers tas būtu ap 25g

1/2 tēj.k sāls

1/2 tēj.k cukurs

2 ēd.k eļļa

milti tik,lai sanak samīcīt maigu ellastīgu mīklu,kas nelīp pie rokām un nav arī miltaina

eļļa vārīšanai,lejam eļļu pēc iespējas mazāka diametra pannā vai katliņā,tad mazāk vajadzēs.Izmantoju 20cm diametra pannu un 0,4l eļļu

Sastāvdaļas krēmam:

1 gatavs avokado

30g rīvēts Džiugas siers

1 ēd.k apelsīna vai griefrūta sula

apelsīna vai greifrūta filejas gabaliņi,man bija sarkanais greifrūts,bet labi iet klāt arī apelsīns

pipari

 

Gatavojam maizi:

Bļodā liekam sieru,sāli,cukuru,eļļu,pielejam ūdeni,izmaisam.Beram klāt miltus,pakāpeniski ne visus uzreiz.Samīcam mīklu un liekam maisiņā uz 20 minūtēm,istabas tempertūrā,lai atpūšās.

20131110163042-53488.jpg

 

Mīklu varam izrullēt un izspiest ar glāzi,bet varam vienkārši izveidot mazas bumbiņas,ko saplacinam pankūkā.Pārāk biezu gan netaisam,jo ilgak cepas un garšīgāk arī,ja maize būs plāna.

20131110163058-16754.jpg

Uzvāram eļļu.Liekam tajā mīklas plāceņus un vāram.Eļļa pietiekami sakarsusi,ja plācenis pēc 4 sekundēm uzpeld augšā.

20131110163219-97549.jpg

 

Kad tas uzpeldējis cepam vēl apgrozot līdz mīklā esošais siers sāk apbrūnēt.

20131110163234-49665.jpg

Gatavo maizi liekam uz papīra salvetēm,lai atbrīvotos no liekās eļļas,kas būtībā nemaz tik daudz neuzsūcās.

20131110163309-70308.jpg

 

Pasakaina maize sanākusi.

20131110163332-16598.jpg

 

Manuprāt,izskats jau ir kārdinošs un aromāts burvīgs,ar ko diemžēl nevaru padalīties,vien jāgatavo pašiem.

20131110163409-92040.jpg

 

Gatavojam krēmu:

Rīvētu sieru,sagrieztu avokado,protams nomizotu un apelsīna vai greifrūta sulu kopā sablenderējam līdz viendabīgai,krēmīgai massai.

20131110163628-94849.jpg

 

Smērējam krēmu uz pasakainās maizītes un pāri liekam greifrūta filejas gabaliņus.

20131110163716-62781.jpg

 

Ieteicams maigo garšu papildināt,pārkaisot ar pipariem.

20131110163803-64852.jpg

 

Man ļoti patīk gatavot un arī izgaršot dažādu tautu maizi,visas kā viena vienmēr ir bijušas lieliskas,ka trūkst vārdu.Šī indiešu maize mani atkal pārsteidza.Vienkāršas sastāvdaļas,vien mans pielikums ir šis siers,bet pati būtība maizei burvīga.

Avokādo maigums saplūst ar siera izteikto garšu,kas tiek papildināta ar greifrūta svaigumu....Nepietiek vien redzēt,tas ir jāizbauda.....

Kārtējā recepte,kurā pārliecinos par šī Džiugas siera saderību ar citrusa augļiem.

20131110163908-19039.jpg

 

 

KONKURSS! Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru un iegūsti to dāvanā!

20131105163152-12842.jpg

taschinka taschinka 11. Nov 2013, 06:57 MadaraBerga

Jā,tas gan,ka šādu maizi var gatavot tie kam nav cepeškrāsns.Vēl ir dažau veidu maizes ko cep uz pannas.