Ieva Cipruse: "Mūsu ego pēc bērna piedzimšanas salūzt"

Ieva Cipruse: "Mūsu ego pēc bērna piedzimšanas salūzt"

04. Dec 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ieva Cipruse ir sieviete, kuru raksturo radošums. Rakstīt viņai ir tikpat svarīgi kā ēst vai elpot. Ar Ievu tikāmies Māmiņu Kluba TV lielajā intervijā, lai runātu par dzīvi ar bērnu, darbiem un tuvojošajiem svētkiem.

Ziemassvētku gaidīšana Ievai saistās ar lielu rosību, taču, kā viņa atzīst, šāda skriešana viņai pat patīk. Tiesa, mājās viņa cenšas nedaudz apstāties, taču, kā atzīst pati, ja mājās ir četrgadnieks, tas īsti neiet kopā ar vārdu “miers”. Gluži kā daudziem citiem, arī Ievai mājas ir vieta, kur nomest iestīvinātās drēbes un būt mierā.

Bērns ienes jaunu enerģiju

Līdz ar bērna piedzimšanu sievietes ego salūzt, kam piekrīt Ieva, sakot, ka bērna piedzimšana ienes pāra starpā jaunu enerģiju: “Tagad jūtos savādāk nekā pirms bērna. Nesen, lietojot Instagram, es rakstīju, ka citādāks vari kļūt pēc dažādiem notikumiem, bet man šis notikums bija Mias piedzimšana.” Kļūstot par mammu, Ieva nolēmusi rakstīt savu blogu, kas arī kalpojusi kā platforma, lai viņu sāktu uzrunāt mediji un cilvēki, kuri gribējuši, lai Ieva raksta arī viņiem. Patlaban Ieva strādā pie bērnu grāmatas: “Tas ir mans bērnības sapnis – rakstīt bērnu grāmatas. Tas nāk ar lielu mīļumu.”

INTERVIJU AR IEVU CIPRUSI SKATIES ŠEIT

Piedzīvotā pēcdzemdību depresija

Ieva sarunā atklāti stāsta par piedzīvoto pēc meitiņas piedzimšanas, atklājot, ka piedzīvojusi pēcdzemdību depresiju.

Pirms gadiem četriem par šo tēmu vēl sabiedrībā nerunāja, tāpēc Ieva atzīst, ka viņai pietrūkusi informācija, tāpēc meklējusi to pati, izdevies atrast arī pareizo ceļu pie speciālista, kas palīdzējis saprast piedzīvoto.

“Uzrakstīju par to arī blogā un biju ļoti pārsteigta un noraudājusies pēc saņemtām vēstulēm, jo tādu sieviešu ir ļoti daudz,” māksliniece stāsta par piedzīvoto.

Runājot par bērniņa piedzimšanu, Ieva norāda, ka viņai būtu arī bijis svarīgi, lai neko nepārmetot viņu kāds iedrošinātu, sakot, ka būs OK, ja uzreiz pēc mazuļa piedzimšanas nesajutīs mātišķumu, ja bērniņš negulēs vai pēc dzemdībām viņa jutīšoties kā izmalta caur gaļasmašīnu. “Daudzas jaunajām mammām mēdz teikt – pagaidi, kad viņš paaugsies, pagaidi, kad nāks zobi, kad viņš cirtīs durvis,” teic Ieva, sakot, ka nesaprotot, ko ar šādu citu sniegto informāciju tagad darīt, jo patlaban viņai tā nav vajadzīga.

Meitai līdzi vēlas dot labestību un citu pieņemšanu

Runājot par bērna audzināšanu, Ieva teic, ka ar dzīvesbiedru ir uz viena viļņa: “Man patīk, kā viņš pieiet meitas audzināšanai. Protams, visi cilvēki ir dažādi un kāds jautājums var atšķirties, jo esam auguši dažādās ģimenēs, taču lielu diskusiju mums nav bijis.” Tā kā pati Ieva iestājas par labestību un citu pieņemšanu, viņa gribētu, lai arī Mia pieņem citus tādus, kādi viņi ir, un arī pati Mia tiktu pieņemta.

Lielo interviju Māmiņu Kluba raidījumā piedāvā RED šokolāde