Iepazīstam ēteriskās eļļas

Iepazīstam ēteriskās eļļas

13. May 2019, 11:17 Anettte_G Anettte_G

Pirmo reizi ar ēteriskajām eļļām saskāros jogas nodarbībā. Pasniedzēja  uzpilināja uz roku pirkstu galiem eikalipta ēterisko eļļu, tad lika zem deguna  saberzt rokas. Spēcīgais aromāts izstrāvoja cauri visam ķermenim un sasildīja to. Savukārt nodarbības beigās apelsīnu eļļu uzsmērēja uz pieres virs deguna, tādējādi nododt energiju visai dienai, jo joga parasti bija no rītiem. Kaut kā neviļus es uz to visu pavilkos un nu jau pati esmu iegādājusies pāris eļļiņas un sākusi pētīt to pielietojumu.

 

Kā lietoju ēteriskās eļļas?!

Veikalā Mana aromstudija Avotu ielā 3 (https://aromstudija.lv/lv/) iegādājot lampiņu. Tajā iepildu ūdeni, pievienoju 5-10 pilienus ēterisko eļļu, aizdedzu tējas svecīti. Esmu iegādājusies šobrīd 3 ēteriskās eļļiņas.

Piparmētra

Šī man ļoti patīk, jo visa māja smaržo pēc piparmētras svaiguma, turklāt īpaši, ja mājās kādam ir iesnas. Smarža izstāvo cauri visam ķermenim un patīkami to silda.

Šo atsvaidzinošo ēterisko eļļu izmanto aromterapijā , lai stimulētu prātu , palielinātu garīgo veiklību un koncentrēšanās spējas, lai mazinātu garīgo nogurumu un depresiju , atsvaidzinātu. Tā palīdz pret apātiju, šoku , galvassāpēm, migrēnu , nervu stresu, reiboni un ģīboni.

Attiecībā pret bērnu aprūpi, noteikti to izmantošu gadījumos, kad dēliņš būs apaukstējies. Vēl tā labi palīdzot cīņā pret kolikām, vēdersāpēm, muskuļu sāpēm (atšķaidot masāžas eļļā vai iepilinot vannā). Ja tā ir iekļauta krēmos vai losjonos , tā palīdzēs mazināt apdegumus, samazinās apsārtumu un ādas iekaisumu, mazinās niezi un atdzesēs ādu.

Apelsīns

Šī eļļa man dod enerģijas lādiņu. Noteikti plānoju to izmēģināt arī ar sejas dienas krēmu, jo tā atjauno normālu tauku dziedzeru darbību, attīra ādas poras, izvada no šūnām toksīnus, novērš iekaisumus.

Pastiprina noturību pret stresu, ceļ pārliecību par saviem spēkiem, veicina vēlmi darboties fiziski un garīgi. Apelsīna ēteriskā eļļa palīdzēs pārvarēt dažāda veida psiholoģiskās krīzes.

Saldo apelsīnu eļļa satur aptuveni 90% limonēnu, kas ir daudzos mājsaimniecības tīrīšanas līdzekļos. Sakarā ar šo saldo apelsīnu eļļu var izmantot kā videi draudzīgu alternatīvu tīrīšanas līdzekli.

Lavanda

Šo eļļu iegādājos, jo izlasīju rakstu, ka tā atbaidot ērces, odus un citus knišļus. Biju dzirdējusi arī par tās labvēlīgo ietekmi uz apdegumiem, kodumiem.

Palīdz gandrīz pret visām problēmām: elpošanas sistēmai, ausīm, galvassāpes un migrēnas, vēdera uzpūšanās, caureja, slikta dūša, depresija, bezmiegs, nervozitāte, sirdsklauves, ātra sirdsdarbība, paaugstināts asinsspiediens, menstruāciju krampji, dzemdībās, abscesi, pinnes, ādas iekaisumi, brūces, kukaiņu kodumi, apdegumi, slimības , muskuļu spriedze un sāpīgums, sastiepumi, reimatisms, išiass u.c.

Kas man šķita ļoti interesanti- nonāvē daudzas baktērijas, īpaši streptokokus un citus vīrusus. Iesaka lietot gripas laikā.

 

Vēl viens veids, kāpēc lietoju ēteriskās eļļas, ir to patīkamā smarža. Esmu pārstājusi lietot visus ķīmiskos, smaržīgos gaisa atsvaidzinātājus. WC izmantoju speciālos kociņus un aromātisko eļļu.