Smelies iedvesmu saviem 2020.gada ceļojumiem!

Smelies iedvesmu saviem 2020.gada ceļojumiem!

06. Feb 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kurp šogad ar ģimeni ceļosiet? Dosieties apgūt vēl neredzētas vietas Eiropā, iekarot tālākas virsotnes vai arī raudzīsiet iepazīt Latvijas skaistākās vietas?

Ja plānu vēl pagaidām nav vai arī nevarat izlemt starp vairākiem galamērķiem, iedvesmojies no Māmiņu Kluba ģimeņu ieteikumiem!

Horvātija

Horvātijas pilsēta Dubrovnika asociējas ar Troņu spēlēm, taču ziniet, ka būtu grēks visu savu atvaļinājumu pavadīt vienā pilsētā. Dodaties pastaigā pa elpu aizraujošo Plitvicas dabas parku, apmeklējiet mazos ciematiņus, izbaudiet vietējo ēdienu un noteikti dodaties naksnīgā pastaigā pa kādu no Horvātijas kūrortpilsētām, kur daudzo laternu apspīdēti spēlē muzikanti vietējos restorāniņos. Horvātija noteikti ir valsts, kas izceļas ar viesmīlību, tāpēc daudzi šeit atgriežas atkārtoti.

Gruzija

Kā saka tie, kuri reiz jau bijuši Gruzijā, pietiek šo valsti apciemot vienreiz, lai iemīlētu uz mūžu. Gruzijā dodieties peldēties, sauļoties, apmeklējiet kādu no skaistajiem Melnās jūras kūrortiem, iepazīstiet kalnus, sēra vannas. Noteikti kādā no maltītēm nogaršojiet arī vietējos vīnus.

Kipra

Ēst apelsīnus un granātābolus tieši no koka, peldēties kristāldzidrā jūras ūdenī un mieloties ar jūras veltēm? Ja tāds ir jūsu šīs vasaras ceļojuma plāns, tad noteikti jādodas uz Kipru. Nirstiet zilās lagūnās, apmeklējiet burvīgās līču pludmales un peldaties līcī pie Afrodītes klintīm starp Limasolu un Pafosu. Tiem, kuru sirdij tuvākas kalnu takas, arī atradīsies, ko darīt Kiprā, jo Olimpa kalnā pieejamas vairākas pastaigu takas. Kipra lieliski piemērota ģimenēm ar bērniem, jo viss šeit atrodas rokas stiepiena attālumā – lai iepazītu visu valsti, nav vajadzīgi gari un nogurdinoši pārbraucieni.

Portugāle

Portugālē vari apvienot vietējās mūzikas baudīšanu ar garšas kārpiņu palutināšanu ar jauniem ēdieniem, apskatot arī brīnumainas vietas, kas liek acīm iemirdzēties. Daudzi ceļotāji savu ceļojumu Portugālē sāk ar tās galvaspilsētu Lisabonu – skaistajām katedrālēm, majestātiskajiem laukumiem. Izbaudiet klīšanu pa vecpilsētas ieliņām, vadoties vien pēc savas intuīcijas, jo atvaļinājumā taču neko nevar nokavēt. Izbrauciet ar tramvaju, klausieties nedaudz skumjos, bet muzikālos fado. Ārpus Lisabonas jūs sagaida fantastiskas pludmales, brīnumainā Sintra pils un plašā dabas daudzveidība.

Melnkalne

Īsta dabas pērle, kas liks aizrauties ikviena ceļotāja elpai, ir Melnkalne. Sauļoties zelta smiltīs pludmalē, apbrīnot Skadaras ezeru, Perastas pili, Ostrogas klosteri vai arī doties uz Igalo, kas slavena ar dziedinošajām dubļu procedūrām. Fotogrāfijas no šī skaistā ceļojuma uz Melnkalni noteikti sasildīs sirdi pat visaukstākajā ziemas dienā.

Bulgārija

Viesojoties saulainajā Bulgārijā, jūs noteikti jutīsieties kā viesos pie mīļās omītes – saulainas dienas un gards ēdiens, ko papildinās skaistas ainavas. Te varēsi ieelpot rožu aromātus, aizmirst par visām nebūšanām skaistajās pludmalēs. Esot Bulgārijā, noteikti apskatiet Rilas kalnus, kas bagāti ar ledāju ezeriem un karstajiem avotiem, un aizbrauciet uz Nesebru, kas ir gluži kā dzīvs piemineklis tūkstošiem gadu senajai vēsturei.  

Grieķija

Kādas tu iedomājies savas ideālās brīvdienas? Ar brokastīm uz balkona, no kura paveras elpu aizraujošs skats uz bezgalīgi zilo jūtu? Par simpātiskām mājiņām ar koši ziliem jumtiem? Par zelta smiltīm un vēsturiskām celtnēm, kas atgādina par tūkstošiem gadu seniem notikumiem? Jums noteikti jādodas uz Grieķiju – Atēna, kas atgādinās par vēsturi, par skaistāko salu pasaulē dēvētā Santorini, Saloniki, kur varēsi satikt Aristoteli. To visu un vēl vairāk apvieno brīnumainā Grieķija ar savām skaistajām salām, burvīgajām pludmalēm un vēsturi.

Polija

Izdzirdot vārdu “Polija”, iespējams, rauksi degunu, jo šī valsts daudziem saistās tikai ar tās šosejām, kas tālāk ved uz plašo Eiropu, taču lieki. Polija slēpj brīnumainus dabas skatus un pamatīgu vēsturi, kas tiek turēta īpašā piemiņā. Sevišķi šogad, kad tiek atzīmēti 75 gadi kopš Otrā pasaules kara beigām. Polijā šo kara traģēdiju atceras jo īpaši, godinot bojā gājušos gandrīz 6 miljonus iedzīvotāju.

Krakova ar savām gotikas stilā celtajām baznīcām,  Zakopanes Jūras acs ezers, Toruņas nocietinājumi un Gdaņskas senās ostas un bruģakmens alejas. Apciemojuma vērta valsts ar spēcīgu vēsturi un apbrīnojamām ainavām vien dažu stundu braucienā ar auto no Latvijas.