Problēma, no kuras kautrējamies: hemoroīdi grūtniecības laikā

19. Feb 2016, 14:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Visbiežāk, kad nākas saskarties ar hemoroīdiem, esam nelielā šokā - nezinām, kāpēc tā ir atgadījies, un nesaprotam arī, kā rīkoties, lai no šīs delikātās problēmas atbrīvotos. Gājiens pie ginekologa, kas visbiežāk iesaka svecītes. Bet ko darīt, ja tās nelīdz? Par to vairāk pastāstīja Dr.Mauriņa vēnu un lāzerķirurģijas klīnikas ķirurgs, flebologs, proktologs Ints Bruņenieks.

Kā sākas hemoroidālā slimība

Hemoroidālā slimība attīstās jau grūtniecības laikā, lielas izmaiņas rada bērniņa gaidīšana. Tās saistītas ar apasiņošanu, dzemdē ir asinsvadu paplašinās, paplašinās arī asinsvadi taisnajā zarnā, kas veido hemoroīdus.

Grūtniecības laikā ir dažādi gremošanas sistēmas traucējumi, un visbiežāk tie ir aizcietējumi. Ja ar tiem galā netiekam, var nākties saskarties ar hemoroīdiem. Mammas puncītī tiek nospiestas lielās vēnas, līdz ar to applūde ar asinīm hemoroidālām vēnām ir traucēta.

Grūtniecības laikā mainās arī māmiņas hormonālais līdzsvars viņas organismā. Un arī šīs izmaiņas izsauc vēnu paplašināšanos, kas var novest pie hemoroidālās slimības paasinājuma.

Grūtniecība un hemoroīdi ir aktuāla tēma, par ko nevajag kautrēties

Tā ir pacienšu kategorija, kam palīdzēt var un ir nepieciešams. No ķirurģiskās iejaukšanās puses, ir iespējams veikt operāciju, kas neprasa atsāpes. Jebkura ķirurģiska iejaukšanās arī grūtniecības laikā, protams, ir jāpārdomā. Šeit metodei par labu runā tas, ka nav nepieciešama atsāpināšana, nav nepieciešama narkoze, kuras vielas nokļūtu arī bērniņa organismā. Arī pēc operācijas nav nepieciešams lietot pretsāpju zāles.

Esiet veselas!

Māmiņu Klubs

20160209135048-25330.jpg