Gunta Baško: Ļoti svarīgi bērnam jau no mazotnes izrādīt mīlestību

Gunta Baško: Ļoti svarīgi bērnam jau no mazotnes izrādīt mīlestību

07. Sep 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Aizvadītā gada decembra sākumā par māmiņu kļuva bijusī basketboliste, Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības ģenerālmenedžere Gunta Baško.

Gunta atzīst, ka mammas lomā jūtas ļoti labi, lai arī vienmēr ne viss sanāk, kā varbūt vēlētos, taču, kā saka pati Gunta, viņai patīk tas, ko dara un kā tas sanāk, jo bērns aug smaidīgs, guļ un attīstās.

Kļūt par mammu īstajā brīdī

Par mammu Gunta kļuvusi laikā, kad pati bija sasniegusi jau gandrīz 40 gadu vecumu, sakot, ka tā ir zināma priekšrocība, jo viss, kas līdz šim redzēts un dzirdēts, ir viņai palīdzējis kļūt par tādu mammu, kāda viņa ir. “Protams, ir arī savi izaicinājumi pašai sev, taču visā visumā ir forši būt mammai,” saka Gunta, atzīstot, ka viens no lielajiem izaicinājumiem ir pacietība. “Kad tā beidzas, jādomā, ko darīt. Es šādās reizēs eju skriet, daru kaut ko fizisku, iztīru māju vai pavingroju, jo man vajag dabūt ārā to, kas sakrājies. Tad atkal kļūstu pacietīga un līdz nākamajai reizei viss ir atkal skaisti,” stāsta Gunta Baško.

Dzīves pieredze, kļūstot par mammu gandrīz 40 gadu vecumā, pēc Guntas domām, palīdzējusi viņai uz lietām skatīties nedaudz savādāk, jo ir bijis pietiekami daudz laika, lai izballētos, iztrakotos. Gunta Baško: “Es noteikti nestresoju tik daudz, kā to būtu darījusi, ja viss būtu savādāk. ” Šī  iemesla dēļ, viņasprāt, sieviete kļūst par mammu tajā brīdī, kad ir īstais laiks, - kad viss iekšā saslēdzies tā, kā tam ir jāsaslēdzas. “Vienmēr būs cilvēki, kas kaut ko teiks, taču viss ir atkarīgs tikai no paša, - ko tu dzirdi, ko pieņem un ko ar šo informāciju dari. Es esmu priecīga, ka esmu mamma. Jā, man ir 40, taču es esmu jauna sieviete un man vēl viss ir priekšā,” teic viņa.

VISU INTERVIJU SKATIES ŠEIT

Pieredze profesionālā sportā palīdz mammas lomai

Ieguvumus mammas lomai Gunta saskata arī no savas pieredzes basketbola laukumā, jo sports viņai devis izturību. “Mums, sportistiem, ir jāaiztaisa acis un lietas jādara. Arī tagad ir līdzīgi – atver acis un dari! Izturība noder arī naktī, kad ceļos, bērns raud, taču tas viss ir jāiztur,” savā pieredzē dalās basketboliste, piebilstot, ka ne mazāk liela nozīme bērna audzināšanā ir komandas darbam, kad tiek dalīti pienākumi, kā arī komunikācijai – gan ar mazo, gan apkārtējiem, ģimeni, pašiem tuvākajiem.

Interesanti, ka Guntas meitiņa Matilde ir jau piedzīvojusi savu pirmo lielo basketbola spēli, jo Guntas atvadu basketbola spēlē mazulīte jau atradās sportistes puncī. Pati sportiste atzīst, ka šī iemesla dēļ bijis neliels satraukums par to, kā bērniņš jutīsies, kā arī viņa centusies sevi pasargāt, lai gan sports ir sports, un tajā nekad neko nevar paredzēt. 

Gadījumā, ja mazā Matilde reiz izdomās iet māmiņas pēdās un kļūs par profesionālu sportisti, Gunta būs viņas lielākā atbalstītāja, lai gan atzīst, ka profesionāla sportiste dzīve nav to tām vieglākajām, tāpēc meitas lēmumus atbalstīs, taču neuzspiedīs viņai profesionālas sportistes ceļu.

Runājot par vērtībām, kuras Gunta vēlas ieaudzināt savā meitiņā, kā pirmo viņa min mīlestību, sakot, ka ir ļoti svarīgi jau no mazotnes bērnam izrādīt mīlestību. “Ja no mazotnes parāda, ka viņa ir mīlama, viņa mīlēs arī sevi un citus,” ir pārliecināta Gunta. Bez tā Gunta uzskata, ka ir svarīgi iemācīt bērnam arī nepadoties pie neveiksmēm, prast stāties tām pretī un nebaidīties lūgt palīdzību.

VISU INTERVIJU SKATIES ŠEIT

Claudia Klein Claudia Klein 08. Sep 2020, 20:11

Labdien un laipni lūdzam Spotlight Global Financial Services, mani sauc Klaudija Kleina, esmu aizdevēja un arī finanšu konsultante.

Vai jums ļoti nepieciešams finansiāls atbalsts? Vai jums ir nepieciešams aizdevums dažādiem mērķiem? ja atbilde ir "jā", es iesaku jums sazināties ar manu firmu, izmantojot | spotlightglobalservices@gmail.com | vai nosūtiet mums ziņojumu WhatsApp: +4915758108767 | un 24 stundu laikā kontā ir aizdevums, jo mēs sniedzam lieliskus aizdevumu pakalpojumus visā pasaulē.

Mēs piedāvājam visu veidu aizdevumu pakalpojumus (individuālais aizdevums, biznesa aizdevums un daudzi citi), mēs piedāvājam gan ilgtermiņa, gan īstermiņa aizdevumus, kā arī jūs varat aizņemties līdz 15 miljoniem eiro. Mans uzņēmums palīdzēs jums sasniegt dažādus mērķus ar plašu aizdevuma produktu klāstu.

Mēs zinām, ka likumīga aizdevuma saņemšana vienmēr ir bijusi milzīga problēma Personām, kurām ir finansiālas problēmas un kurām ir nepieciešams to risinājums, daudziem cilvēkiem ir ļoti grūti saņemt kapitāla aizdevumu no savām vietējām bankām vai citām finanšu iestādēm lielu interešu dēļ. likme, nepietiekams nodrošinājums, parāda un ienākumu attiecība, zems kredītreitings vai citi iemesli.

Vairs nav gaidīšanas laika vai stresa pilnu bankas apmeklējumu. Mūsu pakalpojums ir pieejams visu diennakti - jūs varat saņemt aizdevumu un pabeigt darījumus jebkurā laikā un vietā, kur jums tas nepieciešams.

Mēs sniedzam 24 stundu pasaules klases aizdevumu pakalpojumus. Vai jums ir jautājumi / jautājumi? - Nosūtīt e-pastu uz spotlightglobalservices@gmail.com | vai ziņojiet mums vietnē WhatsApp: +4915758108767 |

Jūsu ģimenei, draugiem un kolēģiem nav jāzina, ka jums ir maz naudas, vienkārši vienkārši rakstiet mums un jūs saņemsiet aizdevumu.

Jūsu finansiālā brīvība ir jūsu rokās!