Grūtniecība un sejas pigmenti

Grūtniecība un sejas pigmenti

28. Mar 2017, 11:57 Mar&Co Mar&Co

Par pigmentiem, kas rodas grūtniecības  un zīdīšanas laikā biju dzirdējusi jau iepriekš, tāpēc laicīgi sāku lietot saules aizsargrēmu. Vasarā lietoju aizsargkrēmu ar SPF 50 un īpaši necentos sauļot seju, punci piesedzu ar mitru lakatiņu. Tomēr tas nepaglāba, jo pēdējos grūtniecības mēnešos parādījās pigmenti ap lūpām (tāda kā lūpu kontūra). Tas it kā būtu sīkums, jo lietoju lūpu zīmuli, tādēļ pigmentāciju varu paslēp. Bažas man rada pigmentācija uz deguna, kas parādījusies pavisam nesen, zīdīšanas periodā, kaut gan saule līdz šim uzspīdēja reti. Iespējams, ka tie pazudīs, kad beigšu barot mazo ar savu pienu, jo ķermenī notiks arī hormonālas izmaiņas.

Esmu dzirdējusi par dažādām sejas procedūrām, kas palīdz no pigmentiem atbrīvoties. "Speciālas procedūras, kurās pielieto augļskābes, A, C vitamīna skābi, uz ādu iedarbojas balinoši un īpaši efektīvas ir tad, ja pigments atrodas epidermā. Ja pigments ir dziļāk dermā, efektīvas ir lāzerprocedūras, kad ar atbilstošas intensīvi pulsējošās gaismas lāzeriekārtas palīdzību tiek sašķelts pigments. Tomēr jebkuru šādu pigmentācijas novēršanas procedūras nedrīkst veikt vasaras sezonā."

Kāda ir Tava pieredze? Vai bija pigmenti, un izdevās no tiem atbrīvoties? Es noteikti negribēšu samierināties ar tiem pleķiem, ja nenoies paši.