Gribi būt skaista un vesela?

Gribi būt skaista un vesela?

20. Jun 2016, 15:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Padzeries!

Tev noteikti jābūt veiklākai par savām slāpēm un jāpadzeras jau pirms tām! Ja padzeries tikai tad,kad slāpst, zini, tas ir par vēlu. Būsi daudz skaistāka, veselāka un možāka, ja padzersies jau tad,kad organisms vēl neprasa! 

Ar slāpēm organisms saka, ka tam ir grūti – vajag ūdeni. Tas, ka tev slāpst, nozīmē – organisms dod ziņu, ka ir zaudējis daudz šķidruma jeb dehidrējies: patērējis vairāk šķidruma nekā uzņēmis. Neapšaubāmi, vasaras karstu­mā, dārza darbos un sporta nodarbībās šķidrumu organisms patērē krietni ātrāk nekā ikdienā. Jebkurā gadījumā: padzeroties, pirms vēl slāpst, organisms tiek pasargāts no lieka stresa, jo tas nesāk ciest no šķidruma zuduma. Padzeroties laikus, tev būs vairāk enerģijas, varēsi vieglāk koncen­trēties, prāts būs asāks. Turklāt izslāpis organisms dažkārt tik ļoti apjūk, ka sajauc, ko tam īsti vajag, un prasa nevis dzert, bet ēst. Esi gudra! Pirms ēd – padzeries, jo izsalkuma sajūta var būt apjukušā organisma mānīšanās.

Kad organismam šķidruma jau trūkst, tu sāc justies vārga un no­gurusi. Bet tas vēl nav viss! Dzerot pietiekami daudz ūdens – vismaz divus litrus dienā –, tev būs vieglāk zaudēt svaru, un tu būsi skaistāka. Ūdens nodrošina harmonisku vielmaiņu un palīdz dedzināt taukus, savukārt pietiekami daudz mitruma saņēmusī āda ir gluda un spirgta.

Vislabākais dzēriens organis­mam ir ūdens. Bet arī tas ir tik dažāds! Kā zināt, kuru izvēlēties?

Vai zini, kā tavam organismam palīdz minerālsāļi, ko satur dabīgais minerālūdens Akvile?

Kalcijs regulē sirdsdarbību, piedalās kaulu un zobu veidošanā, tam ir liela nozīme asins recēša­nā. Kalcijs nodrošina muskuļu kairināšanu un kontrakcijas, bet tā trūkums organismā var izraisīt kaulu lūzumus, zobu, nagu un matu bojāšanos, pat krampjus un asinsrites traucējumus. Daudzums vienā litrā – 49,3 mg.

Magnijs veicina vielmaiņu organismā, muskuļu un nervu šķiedru kairināšanu. Magnija trūkums organismā var izraisīt reiboni, paātrinātu sirdsdarbību un muskuļu krampjus. Daudzums vienā litrā – 5,9 mg.

Kālijs gādā par skābju un sār­mu līdzsvaru organismā, piedalās impulsu pārvadīšanā nervu un muskuļu šūnās, regulē šķidru­ma līmeni organismā. Ja kālija trūkst, var parādīties muskuļu vājums, pazemināties asins­spiediens, zust apetīte un pat rasties sirdsdarbības traucējumi. Daudzums vienā litrā – 0,7 mg.

Nātrijs regulē ūdens līmeni organismā, piedalās nervu un muskuļu šūnu ierosmes proce­sā. Nātrija trūkums organismā var izraisīt sliktu dūšu, vājumu un muskuļu krampjus. Dau­dzums vienā litrā –2,3 mg.

Hlorīds kopā ar nātriju kontrolē ūdens līdzsvaru organismā, veicina gre­mošanu, savukārt hlorīda trūkums organismā var izraisīt gremošanas traucējumus. Daudzums vienā litrā – 3 mg.

20160616105947-88003.jpg

TRĪS IEMESLI, KĀPĒC IZVĒLĒTIES AKVILE

Der visai ģimenei. Akvile ir pavisam minimāli mineralizēts ūdens

(150 mg/l) ar sevišķi zemu nātrija saturu (2,3 mg/l). Tāpēc to, cik vien vēlies, vari dzert gan tu, gan bērni un pat zīdaiņi. Tas taču ir tik ērti: viens minerālūdens visai ģimenei!

Palīdz veselībai. Lietojot pietiekami daudz ūdens, tiek samazināts kuņģa slimību, krūšu vēža un alerģiju risks. Dabīgs minerālūdens ir labākā izvēle – tas ir produkts, ko daba ir sabalansējusi tik gudri, lai tas būtu veselīgākais, ko vien var dot cilvēkam.

Dabas dāvināts. Lietuvas kūrorta Birštonas lepnums ir tās dziedinošais minerālūdens. Pateicoties tā īpašajai kvalitātei, pilsēta ir zināma kopš 1382. gada. Visu Birštono mineraliniai vandenys ir Ko produk­ciju, arī minerālūdeni Akvile, iegūst 25 tūkstošus hektāru plašajā valsts aizsargātajā Nemunas loku reģionālajā parkā Birštonā. Te aizliegta rūpnieciskā un cita saimnieciskā darbība, kas var apdraudēt dabas harmoniju. 100 miljonu gadu senajos krīta slāņos 125 metru dziļumā atrodas Vytautas un Birute urbumu ūdens krājumi ar vidēju mineralizācijas līmeni, bet 100 miljonu senajos iežos 50 metru dziļu­mā – dabīgā minerālūdens Akvile urbums. Tieši no dabas nācis!

KUR PIRKT?

Akvile var iegādāties Mego, Veso, Lats, Aibe, TOP! tīkla veikalos, kuri pircējiem piedāvā veselīgu ūdeni par pieņemamu cenu!

Žurnāls IEVA Nr.24. (2016) 29 lpp