Gatavojam mafinus ar divgadnieku

Gatavojam mafinus ar divgadnieku

28. Oct 2018, 20:37 PirmoreizMamma PirmoreizMamma

Svētdienas mūsmājās, ka nerakstīts likums sākas ar pankūkām, vienmēr!! Katru svētdienu izvēlamies dažādas, klasiskās, spinātu, banānu utt, bērnam, protams, jo krāsainākas un dažādākas, jo labāk! Taču, šovakar gribēju padalīties ar ko citu.

Kad vakaram pienākot sagribas kādu našķi, bet slinkums iet uz veikalu, ņēmām pa rokai to, kas pieejams mājās uz vietas! 


 

Gatavojām kopā ar divgadnieku banānu mafinus:
 

Nepieciešams:
*2 nogatavojušies banāni (jo tumšāki, jo saldāki, tāpēc papildu cukurs nav vajadzīgs)
* šķipsniņa sāls
* šķipsniņa soda
* tējkarote cepamais pulveris
* 1 ola
* tējkarote vaniļas cukurs
*350gr milti

Kurā māja gan šo visu nav iespējams ikdienā atrast? :)


Pagatavošana:
Saspaida banānus, samaisa kopā sviestu un viegli (ar dakšu) sakultu olu.Atsevišķā bļodā sajauc miltus, sāli, cepamo pulveri,vaniļas cukuru un sodu. Tad savieno sauso un šķidro maisījumu.

Liek mafinu formās apm 2/3 tilpuma (ja lieto papīra formas, iesaku likt divas, jo mīkla pasmaga). bet mums silikona formās nebija ne papīra, ne ieeļļojām, viss smuki nāca ārā :)
Cep 180*C 20-25 minūtes.

 

Divgadnieka lielākais prieks bija banāna saspaidīšana- protams, mammīt! Šajā vecumā viņi ir “totālakais” spogulis, atkārtos visu ko gribi un negribi, atlika tikai parādīt.. bildes protams nav, jo apkārt netīrs bija viss , bet tāpēc jau bērnība domāta un visu taču iespējams nokopt..
Vēl mums kuriozs bija ar formiņu sapildīšanu, likās ka mazais vīriņš būs precīzāks, taču, ne šodien.. mīkla gāja uz visām pusēm, un protams, nebija gatavs atļaut smuki pirms cepšanas notīrīt pannu, bija jāliek tāda kāda ir.. palīgs itvisā.. tad nu, ne visai skaistā bilde, bet bērniņš centās no sirds, un tas taču pats galvenais :)

Procesā.. 

Un mūsu kopīgi gatavotie, vēlāk arī dekorētie mafini gatavi! Ļoti gardi, un silti ar saldējumu.. mmmhm.. 

Kā jūsu mājās? Vai esat pacietīgi uz nekārtību un gatavojat kopā ar bērniem arī ar pavisam maziņiem, kas sava “štelle” galvā? Gala rezultāts jau nav slikts, un process ļoti jautrs visiem iesaistītajiem, īpaši māzakajiem :)

Lai garšīga jaunā darba nedēļa!