Gardi deserti ar Alojas želeju

05. Dec 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Divu meitu mammas Lāsmas mājās pārāk bieži negatavo desertus, bet brīvdienās gan noteikti. Lāsma pastāstīja Maminuklubs.lv, kā gatavojamas Alojas želejas. Tās bērniem ļoti garšo un ir vienkārši pagatavojamas.

Gatavojam želeju

Vispirms izvēlamies želeju. Pašlaik ir pieejamas Alojas želejas ar 7 dažādām garšām: ķiršu, citronu, persiku, dzērveņu, apelsīnu, kivi un zemeņu.

Ņemam trauku un ielejam tajā 500ml vāroša ūdens. Ieberam želeju traukā un samaisām, līdz izkusuši visi graudiņi. Tad salejam želeju traukos, ļaujam tai atdzist istabas temperatūrā. Pēc tam uz vismaz 3 stundām liekam želeju ledusskapī sastingt.

Vai želejas ir veselīgas, un vai tās var dot bērnam?

Želeju sastāvā ir cukurs un pārtikas želatīns, kā arī citronskābe un dabīgās krāsvielas. Garša un smarža ir patīkama, sastāvā nav ķīmisku krāsvielu, aromatizētāju.

Pats pagatavošanas process ir patīkams, un tajā var iesaistīt arī bērnu, jo ar bērnu pavadītais laiks, kurā bērns iemācās kaut ko pagatavot, ir lietderīgs!

Idejas saldajiem ēdieniem ar Alojas želeju

Alojas želejas uzreiz var lietot kā saldo ēdienu, var papildināt ar svaigiem vai konservētiem ogām un augļiem vai izmantot, dekorējot tortes un kūkas.

Slīpumā saželēts

Ieber traukā zemenes, pārlej pāri ar želeju un trauku novieto slīpi. Kad želeja būs sastingusi, klāt liek biezpienu, kas sablendēts ar saldo krējumu. Zemeņu vietā var likt banānus, sezonālās ogas, saldētavas ogas. Dekorēt var ar svaigām zemenēm.

Saldā želeja interesantā formā

Liekam augļus, ogas silikona trauciņā un pārlejam ar želeju, pēc tam želeju var izņemt ārā no silikona trauciņa un želeju var pat sagriezt ar nazīti.

Māmiņu Klubs