Vai plāno doties uz Gaismas pili izmantot lasītāvas pakalpojumus?

Vai plāno doties uz Gaismas pili izmantot lasītāvas pakalpojumus?

11. Jun 2014, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) apmeklētāju apskatei būs atvērta no ceturtdienas, 12.jūnija, preses konferencē par bibliotēkas nodošanu ekspluatācijā un atvēršanas pasākumiem pastāstīja LNB direktors Andris Vilks. Apmeklētājiem četras dienas būs pieejami visi septiņi stāvi.

No 12.jūnija līdz 15.jūnijam notiks LNB stāvu atvēršanas pasākums «Kaskādes». Vilks norādīja, ka «Kaskādēs» tiks parādīts viss, ko piedāvās LNB.

LNB atklāšanas svētku radošais direktors Gatis Mūrnieks pastāstīja, ka katrā no četrām dienām ar īpašu programmu tiks izcelts kāds no stāviem. Viņš norādīja, ka stāvu atvēršanas pasākumos varēs dzirdēt lekcijas, piedalīties viktorīnās un spēlēs, kā arī apskatīt plašam apmeklētāju spektram piemērotas izstādes. Pēc Mūrnieka teiktā, atvēršanas pasākuma programma būs ļoti plaša.

12.jūnijā no plkst.17 līdz 20 notiks mezonīna - Uzziņu un informācijas centra -, kā arī 2. un 3.stāva - Nozaru literatūras centra - atvēršana, savukārt 13.jūnijā no plkst.17 līdz 20 tiks atvērts 4.stāvs un notiks aktivitātes Mākslas un mūzikas centrā.

14.jūnijā no plkst.11 līdz 17 tiks atvērts 5.stāvs, kur atrodas Letonikas un Baltijas centrs, izstāžu zāle, kā arī Reto grāmatu un rokrakstu lasītava un Latviešu folkloras krātuve. 15.jūnijā atvēršanu piedzīvos 6. un 7.stāvs, kuros atrodas Karšu un ģeotelpiskās informācijas lasītava un Sīkiespieddarbu lasītava, kā arī Bērnu literatūras centrs.

Visas «Kaskāžu» dienas apmeklētājiem būs iespējams pieteikties ekskursijām pa «Gaismas pili».

Sākot no 17.jūnija, apmeklētājiem būs pieejams arī grāmatu klāsts mezonīna 2. un 3.stāvā.

TVNET/LETA

Foto: Foto: Zilgma Kukle / LETA

Vai arī Tu plāno apmeklēt Gaismas pili un apmeklēt lasītavu?

lauvinja lauvinja 11. Jun 2014, 12:33

Iesaku aiziet un izbaudīt skatu!