Franču pīrāgs-" quiche lorraine "

Franču pīrāgs-" quiche lorraine "

30. Nov 2013, 16:11 taschinka taschinka

Sastāvdaļas mīklai:

125g kviešu milti

75g sviests,tikko no ledusskapja-auksts

šķipsniņa sāls

1/2 no sakultas olas

1 ēdamkarote citrona sula

 

Sastāvdaļas pildījumam:

100g kūpināts cūkgaļas šķiņķis

30g sālīts cūkas  šķiņķis

100g puravs

75g skābais krējums

80g džiugas siers

1 vesela ola un puse no mīklas,kas palika

 

Gatavojam mīklu:

Sviestu kopā ar miltiem sadrupinam drupačās.

20131130155114-59569.jpg

 

Pievienojam pusi no olas,šķipsniņu sāli un citrona sulu.Mīcam mīklu līdz tā vienā gabalā.ietinam pārtikas plēvē,noliekam malā.

20131130155136-43487.jpg

 

 Pildījums:

Puravu sagriežam sākumā četrās daļās gareniski un tad plānās šķēlēs.

Sālīto šķiņķi apcepam uz pannas līdz tas gatavs.

Kūpināto šķiņķi sagriežam nelielos gabaliņos.

Sajaucam bļodā abu veidu gaļu,puravu.

20131130155207-93142.jpg

 

Sieru sarīvējam uz smalkās rīves.

Kopējā massā liekam sieru,olas un krējumu.Izmaisam līdz viendabīgai massai.

20131130155225-83679.jpg

 

Cepamtraukā ieklājam pašā apakšā cepamo papīru,lai vēlāk var skaisti izņemt.Mīklu kārtojam cepamtraukā.Šim mīklas daudzumam ideāls formas izmērs būtu ap 20 cm,jo tad sanāktu augstas maliņas.Tā kā man bija vien 24cm,tad maliņas no mīklas izpalika.Mīklu sadurstam ar dakšiņu.

20131130155245-24831.jpg

 

Pāri liekam pildījumu.Tā kā maliņas no mīklas nav,tad pirms liku pildījumu sānus apsmērēju ar sviestu.

Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 25 minūtēm.

20131130155259-65456.jpg

 

Lūk,šāds jau gatavs pīrāgs.

20131130155354-36030.jpg

 

Pīrāgu pasniedzam kā siltu,tā arī aukstu. Klāt iederēsies svaigi dārzeņi.

20131130155444-33726.jpg

 

Burvīga garša,satriecošs aromāts...Skaists,kārdinošs,sātīgs  pīrāgs,ar ko brīvdienās varam, palutināt ģimeni.

20131130155503-41054.jpg

 Izdomā recepti ar gardo "Džiugas" sieru: CETURTAIS uzdevums

20131105163152-12842.jpg