FotoRECEPTE: Salāti ar Jāņu sieru

20. Jun 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jāņos teju visās mājās ģimenes mielojas ar Jāņu sieru. Ja šajos svētkos siers paliks pāri vai arī gribēsies dažādot tā pasniegšanas veidus, tev noderēs Rimi Bērniem garšu zinātāja Normunda Baranovska piedāvātā recepte, kā pagatavot svaigus salātus ar grilētu vai ceptu Jāņu sieru.

Sastāvdaļas:

  • 1 gab. aisberga salātu;
  • 1 gab. gurķa;
  • 400g ķirštomātu;
  • 5 gab. redīsu;
  • ½ sarkanā sīpola;
  • Dilles;
  • 2 saujas olīvu;
  • 300g Jāņu siera;
  • Milti panēšanai.

Mērcei:

  • ½ citrona;
  • ½ ēdamkarote medus;
  • 1 tējkarote sinepju;
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas.

 

Pagatavošana:

  • Salātus sasmalcina strēmelēs un ber traukā.
  • Sagriež arī tomātus, redīsus, gurķus, sīpolu, dilles, pievienojot jau sasmalcinātajiem salātiem.
  • Salātiem pārber olīvas.
  • Sagriež Jāņu sieru, apviļā miltos un sakarsētā pannā apcep vai arī grillē. Apcepto sieru pievieno salātiem.
  • Pagatavo salātu mērci, sajaucot visas mērces sastāvdaļas.
  • Salātus pārlej ar sagatavoto mērci.