FOTOPADOMS: kā uzkrāsot košas acu ēnas?

FOTOPADOMS: kā uzkrāsot košas acu ēnas?

27. Dec 2012, 13:44 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Svētki pieprasa krāsas ne tikai apģērbā, bet arī tavā meikapā! Sieviešu Kluba grima speciāliste Dace Grīnberga rāda, kā pareizi uzkrāsot košas acu ēnas. Nebijis eksperiments: fotomodeles ādā iejūtas Māmiņu Kluba blogotāja Vavinna.

Grima padomos dalās stiliste Dace Grīnberga

10 soļu grima pamācība

1. solis: sāc ar grima pamatu! Uz attīrītas sejas ādas klāj viegli mitrinošu dienas krēmu vai speciālu grima bāzi, kas mitrinās ādu un nodrošinās, ka grims kvalitatīvi noturas uz sejas visas dienas garumā.

2. solis: tonālā krēma uzklāšana. Protams, likums numur viens - tonālajam krēmam ir jābūt tieši tādā pašā tonī, kā tava sejas āda. Lai pārbaudītu, vai tev tonālais ir piemērots, jau veikalā to mazā ādas laukumiņā uzklāj uz deguna, pieres vai vaigu daļā. 

Atceries - ja krēms būs gaišāks par tavu dabisko ādas krāsu - seja izskatīsies pilnīgāka. Ja nedaudz tumšāks - iegūsi matētu maskas efektu. Tādēļ ideālais risinājums - tonālais krēms tonis tonī ar ādas krāsu. 

Tonālo krēmu uz sejas vari klāt ar pirkstiem, otiņu vai spondžu. To klāj ne tikai uz sejas, bet arī kakla un dekoltē zonā, lai neveidojas maskas efekts. Ja āda jau saulē ir skaisti iedegusi un ādai nav nekādas izskata problēmas, kuras vēlies notušēt, tad vasarā mierīgi var iztikt arī bez tonālā! Ļauj savai ādai elpot!

3. solis: defekti. Ja darba vai kādas naksnīgas ballītes dēļ zem acīm ir loki, tos notušē ar speciālo korektoru. 

4. solis: fiskācija! Lai tonālais krēms turētos pietiekami labi, to nofiksē ar birstošo pūderi. Birstošais pūderis ir gaisīgāks un vieglāks, kompaktais - lielisks palīgs nelīdzenas ādas vizuālai izlīdzināšanai. Kuru no šiem pūderiem izvēlēties, tas ir katras sievietes gaumes jautājums.

5. solis: vaigu ēnas! Piešķir savai sejai sārtumu un sievišķību! Veidojot dienas grimu neaizmirsti arī vaigu ēnas! Veikalos vari nopirkt gan krēmveidīgās, gan birstošās ēnas. Arī šeit ir tava brīva izvēle, kuras lietosi tieši tu. Vien atceries - krēmveida ēnas jāliek uz ādas pirms tonālā krēma, birstošās - virs tonālā un pūdera! 

6. solis: ķeramies pie acīm! Ja tavos plānos ir doties uz pludmali, tad acu ēnu tonis uz plakstiņiem nav vajadzīgs. Ļauj sejai sauļoties! Taču, ja tavos dienas plānos ir gājiens uz darbu, pilsētu, randiņu vai vienalga kur citur - acu ēnas tikai paspilgtinās tavu acu skatienu un tieši to taču mēs sievietes vēlamies, vai ne? :) Tātad - uzdevums numur viens - noņemt no plaktiņiem lieko tauku kārtiņu. Tad ēnas klāsies vienmērīgāk un būs arī noturīgākas. Kā to izdarīt? Pavisam vienkārši: ar mazo otiņu nopūderē plaktiņus. 

7. solis: izvēlies ēnas. Krēmveida, zīmuļos, birstošās, ar spīdumu vai bez tā - atkal tā ir tikai tava izvēle, kuras ēnas izmantosi. Sieviešu Kluba izvēle - perlamutra birstošās ēnas. Starp citu - tās arī tev būs daudz vieglāk uz plakstiņiem uzklāt, jo ar šādām ēnām ir vieglāk veidot krāsu pārejas. 

8. solis: ēnu izvēle. Šai vasarai piedāvājam košās krāsas! Debess zilo un Sieviešu Kluba rozā toni! Izmēģini arī tu šādu krāsu kombināciju. Ja esi zilacaina gaišmate - tev noteikti piestāvēs! Vispirms gan visu plakstiņu noklāj ar pamatkrāsu, kurai jābūt gaišā tonī, piemēram, bēšīgi pelēkā. To klāj no paša plakstiņa iekšpuses līdz pat pieres kaulam. Tad gar acs augšējo skropstu līniju, līdz pat tā saucamajai globa līnijai (tā atrodas plakstiņa mirkšķināmajā daļā) klāj zilganās ēnas. Ar griba otiņu gaišo un zilo grāsu sapludini, lai nav striktas acu ēnu līnijas. Savukārt acs kustīgajā daļā - viducī - klāj rozā ēnas. Arī tās sapludini. 

Bet zini - ja iepriekšējā dienā esi maz gulējusi vai arī daudz strādājusi pie datora un tavas acis ir apsārtušas, rozā acu ēnas tev nederēs. Tās efektu darīs par defektu un ar savu rozā pigmentu paspilgtinās acu apsārtumu. 

Ar zilganu zīmuli ietonē arī acs apakšējo skropstu līniju. To velc no plakstiņa vidus līdz pat ārējam kaktiņam. Tad ar pirkstu izpludini. 

Lai vizuāli acis padarītu lielākas un atvērtākas, gaišās ēnas ietonē plakstiņa iekšējā stūrītī. 

Gandrīz finišā uzkrāso arī skropstas! Krāso gan skropstu apakšu, gan augšu (tātad - skropstas no abām pusēm, nevis tikai no vienas, kā parasti pierasts). Šādi iegūsi biezas un garas skropstas. Vēlies eksperimentēt? Tad klasiski melnās tušas vietā izmanto zilu, zaļu, brūni vai pat fuksijas rozā. Esi drosmīga savā izvēlē! Galu galā - aiz loga jau vasara un tu vari atļauties uzziedēt kopā ar visiem vasaras ziediem! :)

Kā klāt ēnas, lai tās nebirst uz vaigiem? Pirmkārt, ar speciālo ēnu aplikatoru (nevis otiņu! Otiņu izmanto tikai, lai sapludinātu ēnas savā starpā). Bet, otrkārt, pirms liec ēnas uzreiz uz plakstiņa, aplikatoru pakrati nedaudz uz otras rokas īkšķa. Šādi nobirs liekais ēnu daudzums, kas citādāk būtu nobiris uz vaigiem. Ja nu tomēr kāda ēnas palieka uzbirst arī uz vaigiem, tās notrauc ar otiņu, nevis pirkstiem vai tonālā krēma spondžu. Šādi liekās ēnas tikai izsmērēsi. 

9. solis: noslēgumā uzacis. Izvēlies acu ēnas (vai speciālās uzacu ēnas), kas ir ļoti tuvu tavu dabisko uzacu krāsai (vai tādai, kādu tās vēlētos redzēt) un ar otiņu iekrāso uzacis. Tikai nedaudz! Šādi vēl vairāk akcentēsi savu skatienu!

10. solis: lūpas! Lai lūpukrāsa būtu noturīgāka, pirms krāsošanas tās nopūderē. Tad ar zīmuli ievelc kontūru (tādā pašā krāsā kā lūpukrāsa!), ar pirkstu kontūru izpludini un klāj lūpukrāsu!

Tas arī viss! Tavs grims gatavs. Esi gatava izmēģināt?

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 27. Dec 2012, 13:50

Māmiņu Klubā ir Grima skola, sāksies no janvāra jauna grupa, pie TV stilistes Daces Grīnbergas

http://www.maminuklubs.lv/vecaku-skola/expert/dace-grinberga/