Fotopadoms: Kā pagatavot Lieldienu Pashu ar odziņu?

Fotopadoms: Kā pagatavot Lieldienu Pashu ar odziņu?

12. Apr 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja Lieldienās savu ģimeni vēlies iepriecināt ar ko sevišķu, pagatavo Pashu! Teiksi, ka esi to pasniegusi jau agrāk? Tad ieskaties portāla fotopadomā – tur uzzināsi, kā pagatavot Pashu ar bērzu sulu, sorbertu zemeņu – bazilika mērcē! 

Pashu dēvē par Lieldienu ēdienu, un ne velti! Pirmkārt, tā izskatās cēli un svinīgi, un otrkārt, Lieldienas ir laiks pēc gavēņa, kad varam atļauties baudīt ēdienus, kas gatavoti no produktiem, no kuriem gavēņa laikā ierasti atturas.

Šoreiz tev piedāvājam īpašu un oriģinālu Lieldienu Pashas deserta recepti, ko atklāj šefpavārs Nauris Galejs.

Bērzu sulu sorberta pagatavošana:

  • Vispirms katliņā lej bērzu sulas un pievieno tām cukuru. Maisot vāra, līdz izveidojas sīrups. Tas ir gatavs tad, kad sāk lipt pie karotes. 
  • Pēc tam sīrupu liek lielākā traukā (vislabāk izvēlēties metāla trauku) un uz pusstundu noglabā saldētavā. Ik pa laikam sīrupu apmaisa. 
  • Kad tas ir gandrīz sasalis - sāk kristalizēties un kļūst balts, sīrupam pievieno putotu olas baltumu. 
  • Visu izmaisa un pusstundu atstāj saldētavā. Pēc pusstundas apmaisa vēlreiz un atstāj saldētavā līdz pasniegšanai! 

Kā pagatavot Pashu ar odziņu, soli pa solim skati fotoblogā!

Foto: Līva Lielmane

Kāda ir tava īpašā Lieldienu Pashas recepte?