FOTOGRĀFE Paula Kinne: smaids ir skaistākā rota!

FOTOGRĀFE Paula Kinne: smaids ir skaistākā rota!

04. Nov 2016, 12:52 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ik dienas cenšamies katrs savā dienas skrējienā pamanīt ko pozitīvu, un tomēr - ne vienmēr to izdodas iemūžināt. Kur nu vēl paša spēkiem! Kāpēc nedoties pie fotogrāfa? Bet varbūt fotogrāfs var nākt ciemos tieši pie tevis. Un kāpēc ne? Izbrīvē arī tu sev kādu brīdi, kurā nedomāt ne par ko, un rezultātā gūt skaistas, emociju pilnas atmiņas fotogrāfijās. Iepazīsties ar fotogrāfi Paulu Kinni!

20161103213220-10734.jpg

Pastāsti, kā kļuvi par fotogrāfi!

Savu profesionālo darbību uzsāku pēc kursu iziešanas, bet interese par bildēšanu bija jau no bērnības. Vienmēr gribējās turēt rokās fotoaparātu, kaut arī tā nebija profesionālā bildēšana. Šobrīd turpinu papildināt savas zināšanas kursos.

Kā raksturotu savu stilu, kā strādā? Kas ir tā "odziņa", kas atšķir tevi no citiem fotogrāfiem?

Cenšos bildes padarīt pēc iespējas dabiskākas. Dabas krāsas cenšos atstāt tādas, kādas viņas ir. Bildes cenšos padarīt gaišas un krāsainas, tādas bildes nekad neizies no modes, jo dabiskums ir vērtība, kas nemainīsies.

20161103192757-63970.jpg

Bildēs proti "noķert" tik dažādas emocijas, ne statiski skaistas un pozējošas sejas! Vai tas ir grūti?

Īstenībā par to pati nekad nebiju aizdomājusies, parasti viss rit savu gaidu. Saviem klientiem, piemēram, pārim palūdzu samīļot vienam otru tā, kā tie dara, kad nav kameras priekšā, tad bildes sanāk daudz dabiskākas un maigākas.

Bet, runājot par bērniem, - viņi jau ir neviltotu emociju pilni, tur atliek tikai noķert mirkli.

20161103192812-64138.jpg

Telpās, studijā, brīvā dabā, mājās- kuras ir iecienītākās un, tavuprāt, veiksmīgākās vietas fotosesiju veikšanai?

Katra vieta ir īpaša, bet priekšroku dodu bildēšanai dabā, tās gaismas, krāsas nevar atkārtot neviena fotostudija. Diemžēl, ne vienmēr, fotosesija var būt ārā, kā jau Latvijas mainīgajos laika apstākļos, grūti noķert kādu siltu saulainu dieniņu.

20161103195537-20200.jpg

Cik būtiski, tavuprāt, ir sagatavoties fotosesijai? Grims, rekvizīti..

Sagatavošanās fotosesijai, viennozīmīgi, ir jābūt. Ja tā ir individuālā fotosesija, tad klientam nosūtu video, kur tiek parādīts, kā jāpozē, tas, viennozīmīgi, pēc tam - fotosesijas laikā atvieglo darbu gan fotogrāfam, gan liek justies daudz drošāk modelei. Ja uz fotosesiju atnāk ģimene ar mazu bērnu, tad iesaku paņemt līdzi kādu bērnam mīļu mantiņu un gardumu, ar ko var novērst uz kādu laiku bērna uzmanību.

Ļoti priecājos, ja uz fotosesiju atnāk ar labu grimu, bet galvenais, lai cilvēks smaida - tā ir visskaistākā rota, pie tam, tā neprasa materiālos ieguldījumus.

20161103192825-13753.jpg

Kur smelies jaunas idejas fotosesijām?

Lielākoties iedvesmojos no ceļojumiem. Ļoti daudz laika veltu citu valstu izzināšanai, tajā pašā laikā neaizmirstu par mūsu skaisto Latviju. Kā arī bieži aplūkoju tādu portālu kā pinterest, tur var atrast ļoti daudz dažādu ideju un kādu no tām paķert arī priekš sevis.

20161103195554-53260.jpg

Noteikti māmiņām interesē jautājums- kā tevi atrast un cik maksā tavi pakalpojumi!

Manus darbus var atrast:

Facebook: Fotogrāfe Paula Kinne

Mājaslapa: www.kinne.lv

Telefons: 29413298

Cenas var aplūkot mājaslapā

UZDOD JAUTĀJUMUS FOTOGRĀFEI UN LAIMĒ 1 STUNDAS FOTOSESIJU BRĪVĀ DABĀ!

Ja arī Tu fotogrāfē, piesakies šim projektam kristine@maminuklubs.lv!

Cielavinna Cielavinna 04. Nov 2016, 09:49

Mana sapņa pipildījums būtu iemācīties fotografēt ne tikai dabu, bet arī cilvēkus dabā. Kā Jūs nonācāt līdz tam, ka fotografējat tieši dabā nevis studijā? Kādi būtu vērtīgākie kursi, kurus Jūs ieteiktu iesācējfotogrāfam, jo piedāvājums plašs? Jums ir ļoti skaistas bildes!😀

lauvinja lauvinja 04. Nov 2016, 09:21

Kā pārvarēt sevi, ja šķiet, ka esmu nefotogēniska?

Klintasmamma Klintasmamma 04. Nov 2016, 08:28

Esmu no cilvēkiem, kas no fotografēšanās maksimāli izvairās, jo kautrējas un par daudz uztraucas, tāpēc vēlējos uzzināt, vai arī fotogrāfi mēdz uztraukties par fotosesiju, rezultātu? Vai arī visas bažas pagaist, tikko fotoaparāts ir rokās? Un vai Tev pašai arī patīk fotografēties?