FACEBOOK konkurss ar 1 FOTO: Atrādi savu Jāņu vainadziņu!

FACEBOOK konkurss ar 1 FOTO: Atrādi savu Jāņu vainadziņu!

27. Jun 2016, 09:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tev taču Jāņos būs vainadziņš galvā, vai ne? Ja varam ticēt Līgo dziesmām, tad visām zālēm un puķēm, kas plūktas Jāņu vakarā, piemīt dziedniecisks un noslēpumains spēks. Liela nozīme, protams, slēpjas cilvēku pašsuģestijā, taču starp Jāņu zālēm nudien atrodamas tādas, kas satur vērtīgas ārstnieciskas vielas un spēj līdzēt pret dažādām kaitēm.

Kad un kādas Jāņu zāles plūkt?

Jāplūc Jāņu vakarā!

  • Lai arī Jāņu dziesmās minēta augu vākšana agrā rīta rasā, tos tomēr ieteicams vākt sausā laikā.
  • Ārstniecības augus - ziedus un lapas vislabāk ievākt līdz pusdienlaikam vai vēlā pēcpusdienā, jo pusdienlaikā vākti augi ātrāk sablīvējas, samelnē vai sasūt.
  • Ievāktās lapas nedrīkst saspiest, tās vēlams likt grozos, kastēs vai auduma maisiņos, taču ne plastikāta maisos, lai novērstu sakaršanu vai bojāšanos.

Kādu plūkt Jāņu zāli?

Ja salasītās Jāņu zāles pēc svētkiem vēlamies izmantot ārstnieciskos nolūkos, tad jāņem vērā, ka atsevišķi augi satur īpaši vērtīgas un ārstnieciskas īpašības.

20150616083149-84628.jpg

No Latvijas dabā sastopamajiem dziedniecības augiem pazīstamākās un biežāk lasītās zālītes ir āboliņš (sarkanais un baltais), deviņvīru spēks, baldriāns, madara, mātere, raudene, baltā nātre, biškrēsliņš, kaķpēdiņas, zaķpēdiņas, cigoriņš, gaiļbiksīte, māllēpe, rudzupuķe, amoliņš, melisa, lavanda, pelašķis, veronika, asinszāle, ugunspuķe, vībotne, piparmētra, kumelīte, kliņģerīte, ceļmallapa, matuzāle, ārstniecības lupstāji, strutenes, zirgskābenes, kā arī ozolu, bērzu un pīlādžu zari un lapas.

Parādi mums savu Jāņu vainadziņu FACEBOOK:

KONKURSS

AR VIENU FOTO

"MANS LUSTĪGAIS JĀŅU VAINADZIŅŠ"!

20160616153623-42927.jpg

Sūti savu VIENU labāko foto uz Māmiņu Kluba profilu Facebook.com vietnē kā vēstulīti un iegūsti JAUKU balviņu!

Ja jums ir bijuši galvā Jāņos pat vairāki vainadziņi un gribat parādīt viņus visus, tad iesūtiet FOTO, kurā visi vainadziņi ir kā kolāža! Piemēram, 2 vainadziņi - divi foto, kas salikti vienā. BET FOTO JĀBŪT TAD VIENAM!

Konkurss ilgs līdz 27.jūnijam ieskaitot vietnē www.maminuklubs.lv un www.facebook.com

BALVU FONDS

IZSPĒLĒSIM 5 BALVAS!

20160520144221-60273.jpg

Produkta vērtība 5,09 euro.

 


Dr. Hauschka Nomierinoša sfagnu sūnu-lavandas krēmveida vannas esence 30 ml:

Relaksācijai un ādas aizsardzībai

Smalki veidotās kompozīcijas sastāvā ir zirgkastaņas un kosas ekstrakti, bet tās pamatu veido sfagnu sūnu ekstrakts, kurš izgatavots pēc īpašas ritmiskās metodes. Esence kombinācijā ar siltu ūdeni sniedz aizsardzību. Mandeļu un avokado eļļa vienlaikus maigi kopj ādu.

Ieteikums

Karsta Nomierinoša sfagnu sūnu-lavandas vannas esences komprese ideāli piemērota saspringuma mazināšanai plecu zonā.

 

Māmiņu Klubs

PIEDALIES KONKURSĀ ŠEIT->>>