Emīls Balceris par laiku pēc bērna piedzimšanas: "Sākums ir grūts, jo jānoliek savs ego malā"

Emīls Balceris par laiku pēc bērna piedzimšanas: "Sākums ir grūts, jo jānoliek savs ego malā"

19. Dec 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūziķis Emīls Balceris ar savu dzīvesbiedri Ievu atzīst, ka vēl pirms dēla Ernesta piedzimšanas Ziemassvētku laiks viņu ģimenē bijis skrejošs, taču, domājot par savu ģimeni, vienojušies, ka līdz ar bērna ienākšanu pasaulē tas mainīsies.

Un tā arī noticis. Ja pirms tam abi svētku laiku pavadījuši skrienot, lai pagūtu visus apciemot, kopš pagājušā gada “tradīcijas” mainījušās un tagad viņi ir tie, kuri svētku laikā pie sevis uzņem viesus.

VISU INTERVIJU SKATIES ŠEIT

Mazais Ernests pasaulē nācis pirms gada un šo laiku vecāki atceras kā brīdi, kas licis nolikt malā savu ego. Emīls: “Kādreiz varēja darīt visu, ko gribi, bet tagad ir mazais noteicējs. Iespējams, tāpēc sākumā ir grūtāk, jo dzīve ir pamainījusies un ir citas prioritātes.” To apstirpina Ieva, sakot, ka tagad ir iestājies miers, taču sākumā paši jutušies apmulsuši kā zīdaiņi, jo neko nav sapratuši.

Pēc mazuļa ienākšanas pasaulē abi ļāvušies plūsmai, cenšoties nekoncentrēties uz to, ko stāstījuši citi, jo tādējādi ir vieglāk dzīvot. Ieva: “Vislielākais pārbaudījums bija negulēšana. Mums teica, ka bērns negulēs, taču viens ir tad, kad to saka kāds cits, bet otrs – to piedzīvot pašiem.” Viņu ģimenē racionālais un stabilais pamats ir Emīls, jo, kā atzīst Ieva, ja abi ļautos emocijām, viss ietu pa gaisu. “Mūsu gadījumā Emīls bija tas miers, lai gan pēc acīm redzēju, ka sirsniņā varbūt ne vienmēr it tāds miers, kā viņš izrāda,” stāsta mūziķa sieva. Emīls gan piemetina, ka bērna piedzimšana bijis brīdis, kas licis saprast vīrieša niecību, jo, redzot, ko spēj sieviete, tas licis aizdomāties par spēku. 

Kopš pārcelšanās dzīvot no Rīgas uz Liepāju, nu izjūt stipro ģimenes atbalstu, jo abi ir liepājnieki un arī abu ģimenes dzīvo vēju pilsētā. Pārcelšanās sniegusi arī sava veida drošības sajūtu, jo, dodoties koncertēt, Emīls zina, ka Ievai nepieciešamības gadījumā atbalstu varēs sniegt abu vecāki, māsa. Tā nu abi atzīst, ka jūtas labi un attaisnojas teiciens, ka laimīgiem vecākiem ir arī laimīgi bērni.

VISU INTERVIJU SKATIES ŠEIT