15.12. STV: Svarīgākais par māneklīšiem, glutēna nepanesība, jauktā barošana

15. Dec 2019, 09:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveiciens Trešajā adventē! Pirmssvētku laikā arī Māmiņu Kluba TV studija ietērpusies svētku rotā, un tajā esam sagaidījuši arī mūsu viesus - Balceru ģimeni. Interviju ar viņiem vari noskatīties tepat, Māmiņu Klubā.

Atskaties uz 15.decembra raidījuma sižetiem un noskaties sev ērtākajā laikā tos atkārtoti!

Lielajā intervijā Trešajā adventē tikāmies ar grupas "Musiqq" solistu un muzikālā projekta "Bermudu divstūris" dalībnieku Emīlu Balceri un viņa sievu Ievu, lai runātos par to, kā ir būt vecākiem, svētku laiku un dzīves vērtībām.

Māneklītim jeb knupītim JĀ vai NĒ? Raidījumā apzinājām abus aspektus un vaicājām zinātājam, kas jāņem vērā, izvēloties knupīti, un kā to pareizi kopt.

Pēdējā laikā par glutēna nepanesību jeb celiakiju dzirdam gana bieži. Dažkārt tas ir pamatoti, taču reizēm - bez iemesla. Raidījumā devāmies pie speciālista, lai noskaidrotu, kā noteikt glutēna nepanesību un kādi ir ierobežojumi, ja tāda tiek konstatēta.

Lai kā arī māmiņa to vēlētos, ne vienmēr izdodas mazuli ekskluzīvi zīdīt tikai ar māmiņas pienu. Tad talkā nāk jauktā barošana, kad daļu no vajadzīgā mazulis uzņem ar piena maisījumu. Uzzinājām kādas māmiņas pieredzi šajā jautājumā, kā arī speciālista viedokli.

Vai esi kādreiz mēģinājusi pārtiku pasūtīt internetā? Ja nē, tad zini, ka tas ir ļoti ērti - ātri, vienkārši un bez liekām raizēm. Par to vairāk varējis uzzināt mūsu 15.decembra TV raidījumā.

TV