Jau iepriekš rakstīju, ka man ir ļoti svarīgi, lai ne tikai ceļojumā iekļautie atrakciju parki, muzeji vai citi objekti ir rūpīgi izvēlēti, bet arī kafejnīcas un restorāni, kur ēdam, sagādātu tikai patīkamus brīžus. Paldies google atsauksmēm un Tripadvisor par iespēju izlasīt ne tikai atsauksmes par katru no vietām, redzot vidējo vērtējumu, bet arī uzzināt par cenām un ēdienu ieteikumiem no citiem ceļotājiem! Ja neesi vēl tos izmēģinājusi, noteikti iesaku!
Suvalkos palikt neplānojāt, ceļā no Polijas gribējām nokļūt pēc iespējas tālāk Lietuvā, taču saņēmām īsziņu par tuvojošos negaisu un aicinājumu palikt iekštelpās, tāpēc pēkšņi ceļu mājup uz brīdi apturējām Suvalkos. Bijām tur maz, taču ļoti patika parks ar 2 bradājamām strūklakām bērniem, kā arī gājēju iela ar daudzajām kafejnīcām, no kurām vairākas šķita tādas, kur es noteikti vēlētos ģimeni aizvest vakariņās, taču nolēmu klausīt iepriekš lasītajām atsauksmēm un doties tatāru virtuvi "Kuchnia Tatarska u Alika".
Šī kafejnīca atrodas dažu minūšu gājienā no gājēju ielas, Tadeusza Kościuszki 98, 16-402 Suwałki, Polijā. Blakus ir vairākas stāvvietas un ēdienu var baudīt gan uz vietas (galdiņu gan ir maz, šķiet kādi 6 kopumā, ja skaita kopā iekštelpās un ārā esošos), gan pasūtīt līdzņemšanai.
Pieredze īsumā:
Pirmais iespaids: ja es neko par šo vietu nezinātu, tad ietu garām, jo ārēji itin nemaz neuzrunāja.
Otrais iespaids, ienākot iekšā: ja es neko nebūtu lasījusi, muktu prom. Pie sienām esošie paklāji, bildes, šaurība un arī apkārtējo ēdienu vienkāršais noformējums drīzāk atgādināja kādu krievu senu krievu komēdijfilmu par ēdnīcu.
Trešais iespaids, pamanot, ka ir tikai viens brīvs galdiņš: nav ne jausmas, ko cilvēki te dara, bet viņu te ir daudz un visi izskatās apmierināti.
Iespaids pēc ēdienu nobaudīšanas: mmm, izcili, gribu vēl un es noteikti atgriezīšos!
Cenas: par vistas zupu ar nūdelēm, kartupeļu bankūkām, ribiņām, plovu, azū, vienu alu, kompotu, un 2 ābolu sulām samaksājām apmēram 30 EUR. Cenas nav augstas, var maksāt ar karti vai skaidrā naudā.
Valoda: viesmīlis unā gan angļu, gan krievu valodās.
Ko teica bērni? 1+gadniece ar 5+gadnieci ēda plovu, zupu un kartupeļu pankūkas, apēdot pilnīgi visu, lai gan ikdienā ir visai izvēlīgas. Vismaz 5gadniece parasti liek izvilkt visus zaļumus no zupas, bet te tos pat nepamanīja. Vietējais kompots, kuru sūtīt nevēlējāmies, bet viesmīlis ieteica tomēr pagaršot, bija izcili gards, lai gan ne es, ne vīrs tā arī nesapratām, no kā tas tika pagatavots:)
Vīram ribiņas (nezinu gan dzīvnieku, jo to viesmīlim nepajautājām) bija garšas piesātinātas, ar lieliskiem salātiem, garšas pilniem kartupelīšiem, āboliem. Gaļa no kauliem pati krita nost.
Mans azū bija lielisks, viss bija tieši tā kā vajadzētu būt un porcija bija tik liela, ka noteikti pietiktu arī ar pusi.
Šī bija mūsu pirmā pieredze, izvēloties tieši tatāru virtuvi, bet telefonā jau ir vairākas grāmatzīmes tatāru receptēm, kuras noteikti vēlamies izmēģināt.
Ja būsiet Suvalkos, noteikti iesaku pievērt acis uz vizuālām nepilnībām un ļauties fantastiskam garšu baudījumam!