Dzimšanas dienas torte ar zemenēm un ķiršiem

Dzimšanas dienas torte ar zemenēm un ķiršiem

18. Jun 2015, 15:00 inleila inleila

Sastāvdaļas mīklai:
60 g milti
40 g kukurūzas ciete
pustējkarote cepamais pulveris
1 ēdamkarote kakao
šķipsniņa sāls
120 g cukurs
3 olas

Pildījumam: 1-1,5 bundžas vārītā iebiezinātā piena

30 g valriektu

7 ēdk. zemeņu ievārījuma

Tortes rotāšanai: 

40 g sviests 80 g tumšās šokolādes

10-15 skaistas zemenes (pārgrieztas uz pusēm) ķirši (bet var rotāt tikai ar zemenēm)

Biskvīta pagatavošana:
Biskvītam sajauc izsijātus miltus, cieti, kakao, cepamo pulveri, pieber šķipniņu sāls. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.

20150618145331-87056.jpg

Olu baltumus sakuļ stingrās putās, dzeltenumus saputo ar cukuru, pēc tam sajauc kopā, pievieno sauso maisījumu un ātri sajauc mīklu, lej vēlamās veida formā (kvadrātveida vai apaļā), cep 180C 20-25 minūtes. Šoreiz cepu apaļus, un vienu lielāka diametra, otru mazāka. Atdzesētos biskvītu pārgriež uz pusēm. Viespirms uz lielākā pārgrieztā biskvīta uzsmērē zemeņu ievārījumu, tad liek otro pārgriezto pusi, un uz tās uzsmērē varīto iebiezināto pienu, tad arī mazākā diametra biskvīta apļus.

20150618145355-73452.jpg

Šokolādi un sviestu karstā ūdens peldē izkausē un pārlej visai tortei. Ar zemenēm un ķiršiem rotā torti. Tā kā šī torte bija meitiņas dzimšanas dienas torte, tā vēl tika izrotāta ar bērniņa figūriņu un vieninieku.

20150618145950-20066.jpg