Duča ēdiens

Duča ēdiens

05. Dec 2016, 08:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pazīstamākais ēdiens Ziemassvētku vakarā daudzām ģimenēm bija siļķu salāti jeb “duča ēdiens”. Skaitlim “divpadsmit” Ziemassvētku laikā ir ievērojama loma. Tāpēc ari salāti jāveido no 12 sastāvdaļām. Namamātei ļoti jāuzmanās, lai kādu sastāvdaļu neaizmirstu. Kartupeli, burkāni, āboli, sīpoli, siļķe, marinēti gurķi, sāls, pipari, kūpināta gaļa, augu eļļa, etiķis un sinepes ir jāsavieno vienā gardā veselumā – tā to pieprasa “duča ēdiena” pagatavošanas recepte.

Sastāvdaļas

250g kūpināta gaļa

225g marinēti gurķi

250g siļķes fileja

300g kartupeļi

150g burkāni

150g skābs ābols

1 sīpols

8 ēd.k. eļļa

3 ēd.k. etiķis

1 ēd.k. franču sinepes

pipari

sāls

Pagatavošana

Kartupeļus, burkānus, gurķus un ābolu sagriež vienāda izmēros kubiņos vai strēmelītēs. Siļķi un kūpinātu gaļu sagriež kubiņos. Sīpolu sagriež smalkos kubiņos. Visu saliek salātu bļodā. Eļļu uzputo bļodā ar sinepēm, etiķis, sāli un svaigi maltiem pipariem. Pārlej salātiem, apmaisa un līdz pasniegšanai glabā ledusskapī.

20161201110921-99788.jpg