Piedāvāšu ļoti garšīgu desertu no krēmsiera Rasa.
Desertam vajadzēs:
- 4 olu baltumi;
- 300 g pūdercukura;
- 1 EK citrona sulas;
- 200 g saldā krējuma;
- 1 paciņa klasiskais krēmsiers RASA;
- 3 EK cukura;
- dažādas ogas;
- blendētas zemenes ar cukuru.
Gatavosim deserta pamatni.
Olu baltumus putojam līdz vieglām putām, pamazām pievienojot pūdercukuru un putojam līdz olu baltums kļuvis stingrs. Pievienojam putojot arī vienu EK citrona sulas.
Olu baltumus liekam ar ēdamkaroti uz cepešpannā izklāta cepampapīra. Liekam sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz 5 minūtēm, pēc tam samazinām uz 130 grādiem un cepam 1 stundu.
Kad cepumi gatavi, cepeškrāsni izslēdzam un paturam līdz cepumi atdziest.
Pamatne desertam gatava.
Gatavojam krēmu.
Saputojam saldo krējumu ar cukuru un pievienojam klasisko krēmsieru RASA.
Tālāk sagatavojam dažādas ogas. Patreiz ļoti gardas ir rudens avenes.
Var izmanot arī saldētas ogas.
Sagatavojam atlaidinātas, sablendētas svaigas zemenes ar nedaudz cukuru.
Šķīvī ielejam nedaudz sablendētās svaigās zemenes un ieliekam sacepto olu baltumu pamatni.
Uz olu baltumu pamatnes liekam virsū sagatavoto krēmu.
Dekorējam ar ogām. Gan svaigām, gan saldētām.
Desertu gatavoju divas dienas. Manai ģimenei ļoti garšoja. Vīrs bija sajūsmā par desertu.
Aizsūtīju arī draudzenei. Pēs tam saņēmu atsauksmes, ka neko tik garšīgu viņa nibija sen ēdusi. Izbaudījusi šo ēdienu ar baudu.
Pagatavojiet un baudiet arī Jūs šo gardo desertu!
Vēsma