Dermatoloģe: Sejas āda ir iekšķīgu problēmu spogulis

Dermatoloģe: Sejas āda ir iekšķīgu problēmu spogulis

23. Dec 2012, 00:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

„Kādēļ, lai noteiktu pumpu cēloni, ieteicams veikt fēču analīzes? Kāda ir to saistība,” vēlas noskaidrot viena no Sieviešu Kluba lasītājām.

Sieviešu Klubam atbild dermatoloģe Lauma Valeine, skaistuma klīnikas 4.Dimensija dermatoloģe.

Ko uzrāda fēču analīzes?

Kā apgalvo speciāliste, izsitumiem, kas veidojas uz mūsu sejas ādas, un šīm analīzēm ir vistiešākā saistība. „Pēc fēču analīžu rezultātiem varam spriest par kuņģa zarnu trakta darbību – par to, cik labi sagremojas un uzsūcas barības vielas jeb apēstā pārtika,” skaidro Lauma Valeine.

Fēču analīzes uzrāda, kāda ir visa kuņģa zarnu trakta veselība. Tad, ja radušās kādas problēmas, tās tiešā veidā var ietekmēt arī ādas stāvokli un veicināt izsitumu veidošanos.

Kad apmeklēt speciālistu?

Tad, ja pie pareizas sejas ādas kopšanas divu mēnešu laikā nav ievērojamu ādas kvalitātes uzlabojumu, dermatoloģe iesaka vērsties pie speciālista un ar analīžu palīdzību meklēt kādu iekšķīgu izsitumu rašanās iemeslu.

„Visbiežāk tam pie vainas ir hormonālās un kuņģa zarnu trakta izmaiņas. Arī kuņģa baktērija var būt par iemeslu ilgstoši nepārejošiem izsitumiem.

Āda ir mūsu iekšējo orgānu, kopējās veselības un dzīvesveida spogulis, tādēļ problēmu gadījumā noteikti būtu jāvēršas pie ārsta, kurš palīdzēs diagnosticēt izsitumu veidošanās cēloni,” tā Lauma Valeine.

Sieviešu Klubs

Vai arī tev iekšķīgu problēmu dēļ kādreiz pasliktinājusies ādas kvalitāte?