Piektdien gatavoju kārtējo pasūtījumu, cepu torti, un mani bērni arī sagribēja torti. Tad nu izcepu es arī savējiem torti, kuras krēmā izmantoju krēmsieru RASA un mazais Emīls torti izdekorēja, par ko mbija ļoti priecīgs.
Tortei vajadzēs:
Kopumā tortes biskvītam nepieciešams:
- 12 olas;
- 12 EK cukura;
- 12 EK miltu.
Vienas tortes biskvīta kārtas pagatavošanai es izmantoju:
- 6 olas;
- 6 ēdamkarotes cukura;
- 6 ēdamkarotes miltu.
Biskvītam parasti ir tā - cik olu, tik attiecīgi EK cukura un miltu.
Ja panna ir mazāka, tad vajag mazāk olu un līdz ar to visu pārējo.
Olu baltumus atdalām no dzeltenumiem.
Dzeltenumus sakuļam ar cukuru, līdz masa ir gaiši dzeltena un cukurs izkusis.
Masā iemaisām miltus.
Saputojam stingrās putās olu baltumus un iecilājam dzeltenajā masā (maisīt stipri nevar, mīklai jāsanāk gaisīgai).
Masu lejam pannā uz cepampapīra un cepam sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos. Laiku godīgi nepateikšu, jo vienmēr gatavību pārbaudu ar kociņu, un ar intuīciju nosaku cepšanās ilgumu (varētu būt minūtes 20).
Tādas es sacepu divas biskvīta kārtas. Vienu cepu brūnu un otru gaišu. Cepot brūno kārtu es lieku 3 ēdamkarotes miltu un 3 ēdamkarotes kakao pulvera.
Gatavojam krēmu. Krēmam vajadzēs:
- 300 ml saldā krējuma;
- 1 paciņa klasiskā RASAs krēmsiera;
- 2-3 EK cukura;
- 2-3 EK kakao pulvera.
Saputojam saldo krējumu ar cukuru un kakao. Pēc tam iemaisām RASAs krēmsieru. Krēms gatavs.
Ņemam gaišo biskvīta kārtu un smērējam virsū brūkleņu -ābolu ievārījumu.
Uz ievārījuma klājam pagatavoto krēmu.
Tad virsū liekam brūno biskvītu un nosmērējam visu ar krēmu. Smērējam ar krēmu arī kūkas maliņas.
Maliņas dekorējam ar sviestā un cukurā grauzdētām auzu pārslām.
Dēliņš sāk dekorēt kūku.
Šoreiz tā kā torte tika cepta pašiem, tad dekorēšanas procesā nemaz neiejaucos. Emīls bija tik ļoti priecīgs, ka pats varēja visu darīt.
Kūka gatava.
Kūka bija ļoti garda.
Emīls bija ļoti priecīgs par savu darbiņu. Mājās mums visiem nebeidza atkārtot, ka kūku dekorēja viņš pats.
Labu apetīti!
Vēsma un Emīls