Dažādu pupiņu sacepums

Dažādu pupiņu sacepums

15. Feb 2016, 20:15 IlvaV IlvaV

Nepieciešams:

Zaļās pākšu pupiņas 400 g (saldētas)

Novārītas (ne līdz pilnai gatavībai) baltās pupiņas 300 g

3 ķiploka daiviņas

2 sīpoli

4 tomāti

100 ml buljona (man bija liellopa)

1-2 tējkarotes tomātu pasta

1 tējkarote baltvīna etiķa

laurlapas, timiāns, saldā paprika

pētersīļi, piparmētra20160215200639-98707.jpg

Pagatavošana:

Uz sakarsētas pannas apcep zaļās pupiņas un mazliet pasautē, apmēram 5 minūtes. Noliek malā. Tad uzkarsē eļļu, kur apcep sīpolus un ķiplokus. Cepešveidnē liek zaļās pupiņas, ber klāt apvārītas baltās pupiņas, liek pamīšus tomātus, kas sagriezti 6 daļās, iemaisa ķiplokus un sīpolus. Atsevišķi traukā samaisa buljonu ar tomāatu pastu, vīna etiķi un garšvielām. Visu lej pāri pupiņu maisījumam.20160215200956-48110.jpg

Pārklāj trauku ar foliju un liek 180 grādos uz 40-50 minūtēm cepties. Pēdējās 10 minūtes noņem foliju. Pārber ar sasmalcinatiem pētersīļu zaļumiem un saberztām piparmētru lapiņām. Ja vēlas, var pasniegt ar garo franču maizi.20160215201530-98923.jpg

Šis man pašai bija brīnums, ka bērniem ļoti garšoja, jo lielie parasti ne visai pākšu pupas ēda.