Nepieciešams:
Zaļās pākšu pupiņas 400 g (saldētas)
Novārītas (ne līdz pilnai gatavībai) baltās pupiņas 300 g
3 ķiploka daiviņas
2 sīpoli
4 tomāti
100 ml buljona (man bija liellopa)
1-2 tējkarotes tomātu pasta
1 tējkarote baltvīna etiķa
laurlapas, timiāns, saldā paprika
pētersīļi, piparmētra
Pagatavošana:
Uz sakarsētas pannas apcep zaļās pupiņas un mazliet pasautē, apmēram 5 minūtes. Noliek malā. Tad uzkarsē eļļu, kur apcep sīpolus un ķiplokus. Cepešveidnē liek zaļās pupiņas, ber klāt apvārītas baltās pupiņas, liek pamīšus tomātus, kas sagriezti 6 daļās, iemaisa ķiplokus un sīpolus. Atsevišķi traukā samaisa buljonu ar tomāatu pastu, vīna etiķi un garšvielām. Visu lej pāri pupiņu maisījumam.
Pārklāj trauku ar foliju un liek 180 grādos uz 40-50 minūtēm cepties. Pēdējās 10 minūtes noņem foliju. Pārber ar sasmalcinatiem pētersīļu zaļumiem un saberztām piparmētru lapiņām. Ja vēlas, var pasniegt ar garo franču maizi.
Šis man pašai bija brīnums, ka bērniem ļoti garšoja, jo lielie parasti ne visai pākšu pupas ēda.