Dažādo ticību bērni - Ticība kā maize izsalkušajam un ūdens izslāpušajam

Dažādo ticību bērni - Ticība kā maize izsalkušajam un ūdens izslāpušajam

14. Mar 2016, 14:13 laurlapa laurlapa

Mana dzīve nav iedomājama bez ticības Dievam. Ticība Dievam ir kā maize izsalkušajam un ūdens izslāpušajam. Ticība Dievam man ir jau no bērnības -esmu luterāniete, kristīta un iesvētīta, laulājusies baznīcā, mans bērns arī ir kristīts un otrs bērns arī drīzumā tiks kristīts. 

Atceros, ka aptuveni no 5 gadu vecuma māte mani ņēma līdzi baznīcā uz dievkalpojumu. Protams, man kā bērnam likās, ka dievkalpojums ilgi iet, līdz ar to, nekas neatlika kā sēdēt un klausīties. Daudz ieklausījos mācītāja stāstītajā, tad, protams, radās jautājumus, kurus mammai jautāju. 

Bērnībā vasaru pavadīju laukos pie radinieces, kura vakarā ar mums bērniem skaitīja lūgšanu. Līdz ar to lūgšanu iemācījos jau agri un skaitīju to katru vakaru pirms gulētiešanas. 

Pirmajā klasē mums bērniem skolā izdalīja mazās zilās grāmatiņas - Jauno derību un nedaudz mācīja arī ticības mācību. Neilgu laiku esmu gājusi arī svētdienas skolā. 

Šobrīd ir tā, ka ticu Dievam. Pa reizei (kad sirds tā liek) lasu Bībeli Veco derību, Jauno derību esmu jau izlasījusi. Lasot svētos rakstus pasvītroju man tuvākās, mīļākās rakstu vietas. Labprāt iesaistos ticības jautājumu diskusijās. Noteikti svētkos apmeklēju Dievkalpojumu. Patīk apmeklēt baznīcas ekskursijās vai tūrisma izbraucienos. Ticu svētā ūdens dziednieciskajām spējām. Esmu piedzīvojusi Dieva brīnumus (kad cerības vairs nebija) saistībā ar savu bērnu. Vakaros kopā ar ģimeni lūdzam Dievu. 

Bērnus noteikti pievērsīšu Dievam un mācīšu par Dievu. Esmu jau iegādājusies divas bērnu Bībelītes. 

Novēlu Dieva mīlestību un svētību katrā ģimenē! 

 

20160308085111-28162.jpg