DISKUSIJA: Daudzbērnu vecāku sekss: vai tas, ka ir daudz bērnu, traucē?

DISKUSIJA: Daudzbērnu vecāku sekss: vai tas, ka ir daudz bērnu, traucē?

19. Aug 2016, 13:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Arī mūsu portālā netrūkst daudzbērnu māmiņu. Pie tam, viņām ir laika ne vien bērniem, bet arī mājas uzkopšanai. Un lai arī cik reizēm viņas būtu nogurušas, un, kā pašas atzīst, pat sevi izsmēlušas, viņas tomēr rūpējas arī par sevi un savu otro pusīti. Galu galā - ģimene tomēr balstās tieši uz viņiem. Uz pāri. Tāpēc - jāatrod laiks arī kopā būšanai. Ne tikai, lai uzzinātu, kā nu kuram darbā gājis, un kurš bērns šodien labi vai slikti uzvedies, bet arī - lai ļautos intimitātei.

Tā nupat arī Superbēbīša māmiņa atzina, ka, lai gan viņa ir daudzbērnu māmiņa, arī pie viņas un vīra samērā bieži gultā uz nakti paliek mazais Superbēbītis Edvards. Viņa un vīrs ar to ir komfortā, lai gan dažkārt Edvarda tētis dodas pat uz citu istabu gulēt. Bija māmiņas, kas šādu situāciju atbalsta, un bija arī māmiņas, kas atzina - kopā būšana ar savu otro pusīti var būt arī radoša, un visam var atrast laiku, ja vien ir izdoma. Jā, mēs runājam tieši par intimitāti. Superbēbīša māmiņas blogu var lasīt ŠEIT>>

Bet nu manījām, ka neesam vienīgie, kas dažkārt aizdomājas par šo tēmu. Arī portālā LA.lv lasāms interesants raksts:

"Kad mājās ienākušais mazulis jau paaudzies un sācis tipināt kājām, vecākiem var būt problemātiski atrast laiku un vietu, kur netraucēti pievērsties vienam otram. Vienmēr ir iespēja, ka bērniņš var iztraucēt, jo bail vienam gulēt, jo gribas parunāties, padzerties utt. Ja tādu mazu vai jau paaugušos kājelīšu ir vēl vairāk, vai tad ir vēl grūtāk? Laikam jau nē, arī daudzbērnu vecāki TO dara, turklāt ar auglīgiem rezultātiem, citādi jau nebūtu daudzbērnu ģimene. Kādā forumā lūdzu vaļsirdīgākiem daudzbērnu vecākiem padalīties pieredzes stāstos.

Vecāki atzīst, ka, protams, visdrošāk un tā mierīgi to darīt mājās, kad skaidri zināms – bērnu kādu laiciņu nebūs. Iespējas visdažādākās – devušies pie vecvecākiem, atrodas pulciņos, nometnēs utt. Var arī speciāli ieplānot brīvu pusdienlaiku, kad atvases skolā vai bērnudārzā. Var aizsūtīt bērnus ķert pokemonus un… Varbūt tieši tāpēc kāds izdomājis šo spēli?

Nākamais variants – doties pašiem prom no mājas uz kādu viesnīcu vai izdarīt pamīlēties automašīnā vai tuvākajā mežā.

Ja ārpus mājas to nav vēlmes darīt, arī ir varianti, atliek tikai likt lietā mazliet fantāzijas. Piemēram, kāda ģimene remontēja dzīvokli tā, lai bērniem pie viņiem būtu jāiet apkārt no savas istabas (varēja uztaisīt tuvāku ceļu) – lai mīlnieki paspēj noreaģēt īstajā brīdī. Vannas istaba arī nav slikta vieta. Nu un, protams, visloģiskākais risinājums – aizslēdzama vecāku guļamistaba. Ja atslēgas nav, tad – audzināšanas darbs, kura mērķis panākt, ka bērni vienmēr pieklauvē, ja vecāku istabas durvis ir aizvērtas. Tad bērniem ir tiesības sagaidīt pretī to pašu – ja viņu istabas durvis būs ciet, arī vecāki vispirms pieklauvēs."

Visu LA.lv portālā ievietoto rakstu var lasīt ŠEIT>>

Kāda ir jūsu pieredze? Kā mainās seksuālā dzīve, ja ģimenē ir daudz bērnu?

Māmiņu Klubs