Darbs un māmiņalga

Darbs un māmiņalga

17. Sep 2018, 12:52 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Kad gaidīju savu ceturto bērniņu, biju sev nosolījusies, ka vēlēšos būt mamma uz visiem 100% un vēlēšos savu laiku veltīt tikai saviem bērniem vismaz pirmo mazuļa gadu. Līdz šim biju piekususi no mūžīgā skrējiena, no darba, kurš man pa lielam ir 24/7 un bez brīvdienām, atvaļinājumiem, jo, kā Tu vari "atslēgties", ja vadi uzņēmumu? 

Pirms neilga laika izskanēja viedoklis, ka vajadzētu atļaut jaunajām māmiņām uz nepilnu slodzi atgriezties darbā un saglabāt arī māmiņalgu pilnā apmērā. Ko es par to domāju?

Manuprāt, ļoti apsveicama ideja, jo māmiņalga nav pilnā algas apmērā, kas jau rada ģimenei ieņēmumu samazinājumu, kā arī, ja mamma iet darbā, kāds taču paliek pie mazuļa, ja tā ir auklīte, tad auklītei tiek maksāta alga un arī tie ir izdevumi. Ja reiz mēs maksājam nodokļus, vēlētos tomēr pretim kādu valsts atbalstu situācijās, kad ģimenē ienāk mazulis, vēlētos finansiālu atbalstu, neatkarīgi, vai Tu strādā, vai pilnībā izmanto atvaļinājumu. Pašlaik saskaros ar situāciju, ka manā prombūtnes laikā reāli cieš uzņēmums, kā arī es jūtu, ka nespēju no mājām sekot līdzi notiekošajam un to kontrolēt. Esot mājās ar mazuli, dzimst jaunas idejas, "galvā liekas" jauni projekti, bet tos nevaru realizēt... Uz pilnu slodzi darbā atgriezties nebūtu iespējams, bet 1-2dienas nedēļā es labprāt vēlētos strādāt, lai uzlabotu uzņēmuma finansiālo situāciju, lai attīstītu uzņēmumu, kā arī, lai es spētu "izlauzties" no ikdienas, no rutīnas un neiedzīvoties depresijā, jo līdz šim biju pieradusi iet, darīt, būt apritē, bet tagad pamazām kļūstu par mājsaimnieci, par neapmierinātu mājsaimnieci, jo, ja es vēlētos strādāt un par to saņemt algu, es zaudētu māmiņalgu, bet, ja es strādātu, es strādāt varētu tikai 1-2dienas nedēļā un mana darba alga būtu mazāka par māmiņalgu, kā arī vēl no savas darba algas man būtu jāsamaksā par pakapojumiem auklītei, kura šīs 1-2dienas mani aizvietotu. Rezumējums - mīnus budžets ģimenei.

Ja tiks pieņemts, ka mammas drīkst atgriezties darbā uz nepilnu slodzi un saglabāt māmiņalgu pilnā apmērā - ļoti apsveicami - ieguvēji gan valsts, gan uzņēmumi, gan mammas, kuras vēlas strādāt. Jautāsiet kādi tur ieguvumi valstij? Es taču maksāšu nodokļus no savas darba algas, uzņemums attīstīsies un arī šādi nodokļi valsts budžetā palielināsies, netrūks darba spēka, būs produktivitāte. Ieguvējas mammas - tās mammas, kuras ir karjeristes, darbaholiķes, spēs sevi realizēt, uzlabojot gan savu finansiālo, gan emocionālo stāvokli. Laimīgām mammām daudz laimīgāki un emocionāli noturīgāki bērni...

ViKrEm mamma ViKrEm mamma 18. Sep 2018, 07:43

Vēlētos Zaiga77 precizēt - es kā valdes locekle drīkstu ar VID atļauju tikai maksāt reķinus bankā, pat līgumus parakstīt es nedrīkstu un dibināt kontaktus, plānus attīstīt arī. Es arī sākumā domāju, ka drīkstu kā valdes loceklis visu - nekā... Tā man vismaz paskaidroja mana grāmatvede

mamma88 mamma88 17. Sep 2018, 21:44

Tads nu ir tas laiks ar zidaini majas, kad esi majsaimniece utt. Ja jau viss bez jums ir ta ka nu ir, kaut ko pakontrolet utm jau var ka te komentara piemineja.

Zaiga77 Zaiga77 17. Sep 2018, 18:59

Ja esi uzņēmuma valdes locekle, Tu taču vari strādāt bez atalgojuma jebkurā situācijā un jebkurā laikā, iet kontrolēt darbiniekus, dibināt biznesa kontaktus, nodot visas atskaites utt. Bieži vien valdes loceklis ir vienīgais, kam mazos uzņēmumos ir paraksta tiesības un pieeja bankai, VID eds. Citādi, protams, ka bizness aizies pa pieskari.

lauvinja lauvinja 17. Sep 2018, 15:14

Es gan neatbalstu ideju par māmiņalgas maksāšanu pilnā apmērā un vienlaikus strādāšanas atļaušanu. Lai no tādas sistēmas tiešām gūtu labumu visi, tai būtu jābūt gana sarežģītai un rūpīgi izkontrolētai.

Kādu laiku atpakaļ drīkstēja strādāt uz daļēju slodzi un saņemt daļu no bērna kopšanas pabalsta - rezultāts uz papira māmiņalgu saņēmēji māmiņas un tētiņi strādāja mazlietiņ, realitātē saņēma pabalstu un algu un bērnu atstāja auklei. Vai tas ir tas, uz ko tiekties?

Otrs, tētiņalagas. Būs strēķiem vien tētiņi, kuru algas ir lielākas un kuri saņems gan algu, gan pabalstu. Var jau argumentēt, ka tāpat viss tiek bērnam, bet tas sistēmu padara kroplu.

Bērna kopšanas pabalsta butība ir nevis rarīt papildus ienākumus, bet kompensēt iztrūkstošos ienākumus bērna kopšanas atvaļinājuma laikā, lai viens no vecākiem varētu būt kopā ar bērnu!

Kas attiecas uz bērna kopšanas, pirms un pēcdzemdību atvalinājumu laiku, mēs LV esam ļoti piviliģēti pat salīdzinot ar veco eiropu, bet tāpat tautai nav labi..... Varbūt laiks LV piekrist ES iniciatīvai novienādod šo te visā ES vienādi?