Daram paši: mājas darbu saraksts

Daram paši: mājas darbu saraksts

05. Feb 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rutīnas mājas darbi bieži vien kļūst par strīdu ābolu ģimenēs, it īpaši, ja tajos mēģina iesaistīt arī bērnus. Viens no vaidiem, kā atrisināt šo jautājumu, lai viss "būtu godīgi" un procesu varētu viegli kontrolēt, ir mājas darbu saraksti. Interjera klubs piedāvā paša rokām izgatavot vienkāršu, ērtu un smuku mājas darbu sarakstu, lai atvieglotu dzīvi visiem ģimenes locekļiem.

Kad ģimenē ir vairāk par diviem cilvēkiem, mājas darbu jautājums paliek īpaši ass: kam kas jādara, kāpēc tieši tam tas jādara un kā kontrolēt vai viss bija godīgi izpildīts? Kontrole pieprasa lielu uzmanību un daudz spēka, kas bieži noved līdz strīdiem. Lai ģimenē saglabātu mieru, lietderīgi ikdienā ieviest lielisku lietu – mājas darbu sarakstu. Šoreiz taisīsim vienu no ērtākiem un interesantākiem sarakstiem. Tas var būt dažādās krāsās, noformējumā un formā – viss atkarīgs no gaumes.

Kas būs nepieciešams? 

– magnētiska plāksne (visērtākais izmērs būs 20x30 cm);

– viena paka ar apaļām, baltām uzlīmēm un printeris (šādas uzlīmes ir atrodamas kancelejas preču veikalos);

– līme;

– magnētiņi (svarīgi, lai tie būtu stipri un labi turētos uz virsmas);

– koka aplīši (dabūjami veikalos rokdarbu piederumiem);

– pūšama krāsa (pēc vēlēšanās);

– rāmji;

– sarakstu izdrukas (ar izvēlētu dizainu, izpildītāja vārdu un sadalījumiem uz pildāmiem un izpildītiem darbiem. Var arī uztaisīt/uzzīmēt to ar roku).

Solis 1

Pēc vēlēšanās koka aplīšus var nokrāsot izvēlētā krāsā, izdrukāt mājas darbu nosaukumus uz uzlīmēm. Ja koks ir krāsots, jāpārliecinās vai krāsa ir pilnībā izžuvusi pirms uzlīmju līmēšanas.

Solis 2

Metāla plāksnes piegriežam līdz nepieciešamam izmēram. Esiet uzmanīgi, lai neiegrieztu rokās! Pielīmējam uz tām sarakstu lapas ar vārdiem, kā arī taisām atsevišķu sadaļu, kur tiks salikti tie mājas darbu nosaukumi, kas šobrīd nav nepieciešami izpildei. 

Solis 3

Ierāmējam un izvēlamies vietu, kur tie stāvēs. Ja tiek izlemts to karināt pie sienas, jāpārliecinās vai stiprinājumi izturēs. Tagad, saliekot no vakara pildāmus mājas darbus, būs v