Dabīgie stresa noņēmēji - tējas

Dabīgie stresa noņēmēji - tējas

06. Nov 2012, 00:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Dienās, kad no satraukuma teju vai galvas griežas un rokas trīc, jo nespēj laikus tikt galā ar darba pienākumiem, savā labā izmanto aptiekās iegādājams drogas. Burvīgi, ja tās vasarā esi salasījusi arī pati!

Ļoti nomierinoša iedarbība ir baldriāna, apiņa un vīgriezes tējai. Labāk tās vārīt katru atsevišķi, nevis kombinēt savā starpā. Ar baldriāna tēju jāuzmanās visām tām, kurām no rītiem agri jāceļas. Ja vakarā būsi iedzērusi krūzi šādas tējas, no rīta var būt grūti pamosties, jo baldriānim ir ļoti spēcīga miega dzenoša iedarbība.

Apinis savukārt ir diezgan rūgts. Reti kurai šī tēja garšos. Tāpēc apini labi izmantot aromterapijā. Apiņu uzlējumu var turēt speciālajās svecēs, kuru virspusē paredzēts novietot ēteriskās tējas, kā arī var sažāvēt un turēt zem spilvena. Iepriekš gan ievietojot speciālā auduma maisiņā, lai gulta nepiedrūp ar drogām.

Bet gatavojot vīgriežu tēju jāatceras auga divējādā daba. Ja tēja būs stipra un ļoti izteikti dzeltena, tā sniegs tonizējošu efektu, bet nedaudz vājākas iedarbības – normalizēs stresa pārņemto prātu. Tāpat vīgriezes lielisku uzlabo gremošanu un vielmaiņu.

Izmēģini arī melisas tēju (jeb sauktu arī par citronmētras vai citronmelisas tēju). Tā ir īpaša ar sastāvā esošajām ēteriskajām eļļām, kas atgādina citrona smaržu. Atšķirībā no citrona ēteriskās eļļas, melisas tējā tam piemīt atslābinoša iedarbība. Šo tēju iesaka sievietēm, kuras cīnās ar migrēnu, paaugstinātu asinsspiedienu un galvassāpēm.

Nomierinošai iedarbībai no šīm drogām var gatavot arī vannas peldes. Pirms pievienot drogas vannai, pagatavo no tām koncentrētu maisījumu. Paņem divas saujas drogu un aplej ar diviem litriem karsta ūdens. Nedaudz pavāri, ļauj visam ievilkties un pielej vannas ūdenim (ar visām drogu paliekām!).

Kura ir tava pretstresa tējas iecienītākā recepte?

Sieviešu Klubs