Cūkgaļas cepetis rupjmaizes grauzdiņos

Cūkgaļas cepetis rupjmaizes grauzdiņos

28. Dec 2012, 20:01 maijbite maijbite

Labvakar!

Ja jau svētki, tad arī cepetis. Atkal recepte no mana iemīļotā žurnāla "Pie GALDA!" 2012. g. janvāra nr.

Sastāvdaļas:

1 kg cūkgaļas cepeša gabala

1/2 rupjmaizes kukuļa

100 g sviesta

eļļa cepšanai

1 tējk. ķimeņu

sāls, malti melnie pipari

veidne cepšanai, folija

4-6 porcijas

Gatavošanas gaita:

1. Rupjmaizi sagriež palielos kubiņos.

20121228193319-62510.jpg

2. Gaļu noskalo un nosusina papīra salvetē. Uzkarsē pannā nedaudz eļļas, pievieno daļu sviesta, apcep gaļu no visām pusēm brūnu. (šo vairāk vajadzēja, lai cepetis brūnāks).

20121228193748-81914.jpg

Cepšanas laikā uzkaisa sāli un piparus. (es šo veicu tikai pirms likšanas folijā).

3. Uz folijas loksnes uzber sāli, piparus, šķipsniņu ķimeņu un uzliek apcepto gaļu. To apvārta no visām pusēm. Foliju ar gaļu liek veidnē.

4. Pannā izkausē atlikušo daļu sviesta, apcep rupjmaizes kubiņus un liek tos apkārt cepetim. Visu vēlreiz pārkaisa ar pipariem un ķimenēm.

20121228195108-74263.jpg

5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādu temperatūrai un liek cepties gaļu. Cep ~ 1,5 stundas. Gaļas gatavību pārbauda, tajā iedurot. Gaļas sulai jābūt dzidrai, bez asinīm. Izņem no plīts un ļauj cepetim atpūsties ~ 15  minūtes.

20121228195619-34918.jpg

6. Pasniedz ar dārzeņiem vai kartupeļu biezeni.

Lai labi garšo! :)

Piebilde: Kad cepetis cepas, māja smaržo pēc maizes un ķimenēm. Tā kā sāli un piparus neliku pannā, manam cepetim bija maiga garša.

Teksts receptē no žurnāla, bildes no personīgā arhīva.

RECEPŠU KONKURSS: Iesūti svētku ēdiena recepti, laimē Electrolux!

20121214115224-23314.jpg