Šo recepti pagatavoju tā,lai arī bērni varētu to ēst. Tomēr, ja vēlamies varam pagatavot bērniem šādu variāciju, bet pieaugušajiem un asāku ēdienu cienītājiem papildināt recepti ar svaigu čilli un ingveru. Čilli un ingveru sasmalcinam un liekam pannā pirms dārzeniem. Apcepam pāris sekundes un pievienojam dārzenus. Lūk, tā. Bet arī vieglā garšas versija ir ļoti garda.
Sastāvdaļas:
2 ēd.k sojas mērce
1 ēd.k 5% etiķis
3 ēd.k ūdens
300g cūkgaļa
1 ēd.k kukurūzas ciete
3 ķiplokdaiviņas
1 ēd.k brūnais cukurs
dārzeņi pēc izvēles, bet noteikt divi te būs neaizvietojami-burkāni un paprika. Un dažādas krāsas paprika piedos skaistu vizuālo akcentu.
burkāns
paprika
brokoļi
pākšu pupiņas
Cūkgaļu sagriežam šķēlēs, tad strēmelēs. Lai gaļa grieztos perfekti vienādās strēmelēs ieteicams to paturēt nedaudz saldētavā.
Gaļai pievienojam sasmalcinātus ķiplokus un 1 ēd.k sojas mērci. Atstājam uz 30 minūtēm.
Strēmelēs sagriežam papriku, ņēmu pusi no lielas paprikas. Burkānus sagriezu stienīšos.
Liekam uz pannas ar 1 ēd.k eļļu. Apcepam uz nelielas uguns.
Piemetam brokoļu ziedus un pakšu pupiņas.Zem vāka uz nelielas uguns sautējam līdz viss vienlīdz gatavs.
Noņemam dārzenus no pannas.
Krūzītē samaisam ūdeni, atlikušo sojas mērci, etiķi,cukuru un cieti.
Gaļu liekam uz tās pašas pannas, kur cepām dārzeņus. Apmaisot apcepam līdz gatava. Cepas ātri.
Piemetam dārzeņus.
Uzlejam izmaisīto mērcīti. Maisam līdz sabiezē un dārzeņi ar gaļu apvīti ar spīdīgu kārtiņu.
Izskatās jau fantastiski gardi.
Pasniedzu ar rīsu nūdelēm.
Tā mērcīte piedot tādu interesantu ,vieglu, saldskābu garšu.
Rīsi vai rīsu nūdeles ir īstā piedeva.
Nedaudz svaigi pētersīļi , uzmundrinošam skatam un aromātam.