Cilvēka seksualitāte: graudi un pelavas

Cilvēka seksualitāte: graudi un pelavas

24. Feb 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Cilvēka seksualitāte ir skaista dāvanā un reizē izaicinājums. Parasti sākam to pamazām apzināties vēl bērnībā – iepazīstot savu un citu cilvēku ķermeni. 

Tad seko pusaudža vecums ar „hormonālo vētru”, kad rodas pirmās nopietnas simpātijas, interese par pretējo dzimumu ar erotisku zemtekstu. Nākamais solis ir attiecību veidošana ar cilvēku, kuru (cerams) mīlam. Ir forši, kad tam seko arī laulība.

Tas ir milzīgs izaicinājums, jo mēs, vīrieši un sievietes, esam tik dažādi. Turklāt dzīvojam tādā masu kultūrā, kas no vienas puses seksualizē itin visu, bet no otras puses „līdztiesības” vārdā cenšas nonivelēt acīmredzamas atšķirības starp dzimumiem, veicina neveselīgu spriedzi un pat konkurenci laulāto attiecībās.

Intīma tuvība pati par sevi ir paredzēta dzimtas turpināšanai un laulāto saiknes stiprināšanai. Abi mērķi ir skaisti, jo veicina mūsu attīstību mīlestībā. Taču pārāk bieži šī skaistā formula nedarbojas. Un tad svētība pārvēršas par lāstu. Savā intīmajā dzīvē ievainojam citus un paši tiekam ievainoti.

Pastāv psiholoģiski novērojumi, kas liecina, ka praktiski katrā laulāto attiecību krīzes situācijā viens no vissāpīgākajiem punktiem ir tieši sekss.

Un te, protams, uzrodas visdažādākie eksperti, kas māca mums, kā labāk mainīt pozas vai partnerus. Šie ļaudis, kuri ir pārpludinājuši ar saviem viedokļiem masu medijus un grāmatnīcu plauktus, visbiežāk skatās uz cilvēku tehniski – it kā viņš būtu robots. „10 soļi kā sasniegt orgasmu”, „Kā pareizi pavedināt vīrieti” un tml. Šajā informatīvajā haosā ir jāspēj atšķirt graudus no pelavām.

“Tehniska” pieeja cilvēka seksualitātei nekam neder. Ejot šo ceļu, mēs savās attiecībās rezultātā paliktu nelaimīgi. Cilvēks ir fiziska, psihiska un garīga būtne, līdz ar to arī cilvēka seksualitāte skar gan ķermeni, gan dvēseli, gan garu.

Mana lekcija „Seksualitāte: dāvana un izaicinājums” ir vīrieša mēģinājums atšķirt graudus no pelavām un saprast, kas palīdz vīrietim un sievietei attīstīt savu mīlestību. Lekcijas materiāls ir tapis vairāku gadu garumā, strādājot ar pāriem auglības atpazīšanas metodes kursu ietvaros, vadot dzimumaudzināšanas stundas jauniešiem, kā arī attīstot mīlestības saiknes savā ģimenē.

 

Seksualitāte laulībā: dāvana un izaicinājums

Lekciju vadīs žurnālists, auglības atpazīšanas metožu speciālists, topošais psihologs Marks Ermaks

20150108183109-84316.jpg

"Man nepatīk pārstāstīt kādas konkrētas teorijas. Esmu normāls ģimenes cilvēks, tāpat kā citi, ar līdzīgām problēmām un izaicinājumiem. Tāpēc man patīk runāt konkrēti, skaidri un saprotami. Šajā vakarā vēlos ar jums dalīties dažās pārdomās un dzirdēt arī jūsu stāstus. Esmu pārliecināts, ka katram no dalībniekiem šis vakars nebūs veltīgs."

Kas notiks?

26.februārī plkst. 18.00 - 20.00

Kur notiks?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-3, 2. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

€ 15

Kassen Badji Kassen Badji 28. Dec 2018, 22:35

Sveiki Mans vārds ir Esther. paldies par manu drauga pieprasījumu, sazinieties ar mani pa e-pastu (estherdomingo38@yahoo.com