Būt par mammu

Būt par mammu

13. May 2018, 15:08 Mar&Co Mar&Co

Mamma!

Skan ļoti skaisti, un, manuprāt šis vārds jau pats sevī ietver gaišumu, mīļumu un siltumu. Jā, arī pirms Marko dzimšanas man patika mazi bērni, bet tikai pret sevis pašas bērnu izjūti tās īpašās sajūtas un beznosacījuma mīlestību.

Mamma esmu jau vairāk kā pusotru gadu, un līdz ar bērna pieaugšanu, aug arī mana mīlestība. Katrs jaunapgūtais vārdiņš vai prasme rada manī neizsakāmu prieku. Un vislielāko prieku dod tā atgriezeniskā saite no bērna. Lai arī viņš to vēl nespēj izteikt vārdiem, katra buča un apskāviens liek sajusties īpašai.

Vai būt mammai ir viegli? Manuprāt,mamma ir grūtākā profesija. Profesija, kuru apgūst nemitīgi. Ko es esmu iemācījusies esot mamma!? 

Iecietību- prasmi savaldīt savas emocijas, jo mazam ķiparam taču virsū nebļausi un aiz dusmām nesitīsi. Prasmi mazajm cilvēciņsm izskaidrot, pat, ja liekas, ka viņš no manis sacīta neko nesaprot. Bet patiesībā tie mazie rasgaļi saprot ļoti daudz.

Rūpes- atstāt sevi otrā plānā, un, pirmkārt, ar visu nepieciešamo apgādāt bērnu. Palīdzēt, iemācīt, pastāstīt. Te gan es nedomāju atstāt sevi  pašu novārta. Esmu par skaistām, koptām mammītēm, kas palutina arī sevi.

Radošums- lai gan jau no pamatskolas laika atceros sevi kā radošu personību, esot mājās ar bērnu šīs prasmes tiek attīstītas vēl un vēl. Kas tik pa šo laiku nav uzadīts, uztamborēts vai uzšūts pašas rociņām.

Tā kā bērna kopšanas atvaļinājums tikpat kā beidzies un jūnijā Marko uzsāks bērnudārza gaitas, šis laiks mums abiem bijis bagāts piedzīvojumiem, veltījām viens otram tik daudz laika un prieka. Protams, ar to nekas nebeidzas, bet uzskatu, ka ir tieši īstais laiks, lai es turpinātu attīstīt savas prasmes, atgrieztos darbā, savukārt dēliņš atklātu jaunu rotaļu pasauli, iepazītu jaunus draugus un apgūtu jaunas prasmes pedagogu pavadībā. 

 

Ar šo visu es gribēju teikt, ka nav labākas sajūtas kā būt mammai! Sveicieni Māmiņdienā!