Brokastu kūka. Ooo,jā!

Brokastu kūka. Ooo,jā!

27. Jan 2016, 11:58 taschinka taschinka

Ko teiksiet par kūku brokastīs? Ak ,šausmas ,vai ne..!!! Bet es vēlos piedāvāt ļoti neparastu kūkas recepti, kas satur daudz vērtīga, veselīga, kas parastās kūkas maz sastopams. Vienīgā sastāvdaļa,kas ir ne tik veselīga būs cukurs, tomēr tā daudzums šajā kūkā ir niecīgs. Es pat teiktu,ka dažās labās pankūkās ir pat vairāk cukura kā šajā kūkā. Kūku var papildināt ar daudz dazādām ogām, augļiem,riekstiem.

Protams,kūku nepiedāvāsim katrās brokastīs,bet piemēram brīvdienu rītos, kad visi kopā nesteidzoties brokastojam, kāpēc ne.


Sastāvdaļas:

1 liels burkāns ap 150g

1 glāzes auzu pārslas,izmantoju pilngraudu

1 glāze  rīsu milti

1/2 ēd.k cep.pulveris

3 ēd.k cukurs

3 ēd.k eļļa

šķipsniņa sāls


Sastāvdaļas krēmam:

300g āboli

ja vēlas var pievienot ogas,svaigas vai saldētas,es pievienoju sauju zemenes

3 ēd.k mannā

arī pēc vēlēšanās sviests 70g

cukurs pēc garšas,es liku 3 ēd.k un pilnīgi pietika. Saldumam var pievienot sablenderētus banānus, dateles, aprikozes, rozīnes



mandeļu skaidiņas , šokolādes gabaliņi,svaigas avenes dekorēšanai



Gatavojam kūkas ripas:


Auzu pārslas samaļam dzirnaviņās.


Burkānu sarīvējam uz smalkās rīves.


Rīvētam burkanam pievienojam cukuru,eļļu un viegli sablenderējam,lai nedaudz izdalās sula.Pievienojam sāli,auzu pārslu miltus,cepamo pulveri un izmaisam.Pakāpeniski beram klāt rīsu miltus un maisam mīklu,kad mīkla jau grūti maisāma,sākam mīcīt ar rokām.Iemīcam tik miltus līdz mīkla vairs nelīp pie virsmas.Bet nepārcenšamies ar miltiem,jo miklai nav jābūt sausai.Ieliekam maisiņā un ļaujam atpūsties.



Gatavojam krēmu:


Ābolus sagriežam,izņemam serdes.Liekam katliņā kopā ar zemenēm un nedaudz cukura.Vāram zem vaka uz mazas uguns līdz āboli sāk šķīst.Massu sablenderējam (ja liekam banānus,žāvētus augļus,tad šaja solī pievienojam)  un izlaižam caur sietiņu.Liekam atpakaļ katlā un maisot ieberam mannā.Uzvāram maisot līdz mannā uzbriest.


Nedaudz atdzesējam un sākam putot.Šajā solī arī nogaršojam cukura daudzumu pēc vajadzības pievienojam.Putojam massu līdz tā kļūst gaisīga.
Ja vēlamies,tad pilnīgi atdzisušā krēmā ieputojam sviestu,bet arī bez sviesta krēms ir ļoti labs.Krēmu liekam ledusskapī līdz brīdim,kad izmantosim.

Atgriežamies pie mīklas.


Mīklu sadalīju 4 daļās,jo gatavoju 24cm diamtera ripas.

20160127114317-68055.jpg


Katru izrullējam plānu,virsmu un miklu viegli apkaisot ar miltiem,lai nelīp.


Uzliekam vajadzīgā diametra šķīvi un izgriežam skaisti apaļu formu.

20160127114404-94617.jpg


Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 15-20 minūtēm līdz ripas nedaudz uzpūšās un paliek sausas.Atdzesējam.

20160127114337-31068.jpg

Ņemam vienu ripu apsmērējam ar krēmu,tad liekam virsū nākamo ripu,tad atkal krēms un šādi visas 4 ripas apsmērējam.

Apsmērējam kūkas sānus ar krēmu,apberam ar grauzdētām mandeļu skaidiņām. Šāds te burvīgas krāsas krēms man sanāca-āboli un zemenes.

20160127114353-18289.jpg

Kūku paturam pāris stundas ledusskapī.

20160127114427-50059.jpg

 

Dekorēšana katra paša ziņā,es uzbēru šokolādes graudiņus un uzliku svaigas avenes.Bet tik pat labi iederēsies arī citas ogas un augļi.

20160127114448-45767.jpg


Lielisks savienojums-burkāni,auzu pārslas un āboli.

20160127114504-68681.jpg


Degustēja kā lieli tā mazi un visiem prasījās pēc papildporcijas.

20160127114524-20457.jpg


Protams,uzzinot šo neparasto recepti visi bija sajūsmā.

20160127114542-71751.jpg


Ar interesantu piesitienu ir kopējā garšas buķete.

20160127114727-90393.jpg


Vizuālais izskats,manuprāt ir lielisks.Burvīgi krāsu toņi.

20160127114744-29736.jpg

taschinka taschinka 27. Jan 2016, 18:55 pandulaacis

Domāju,ka var gan ar medu,gan arī piemēram sablenderētas dateles un aprikozes lieliski saldinās.

pandulaacis pandulaacis 27. Jan 2016, 18:47

Klausies... pamet šo portālu! Es vairs nespēju izturēt Tavas receptes! Visa klaviatūra siekalās!

Bet, ja nopietni, kārtējā superīgā recepte, ko būs jāizmēģina, un, galvenais - rīsu milti! Urā, urā, urā! (man ir bezkviešu un bezcukura diēta, vai cukuru varu aizvietot ar medu?)

taschinka taschinka 27. Jan 2016, 14:16 mamma27

Kādreiz biju,bet tagad ne.Tagad pārsvaru ņēma tortes,daudz laika veltu īpašām dekorācijām.

mamma27 mamma27 27. Jan 2016, 14:08 taschinka

Jā, tas gan! Tu par grāmatas rakstīšanu neesi domājusi😃

taschinka taschinka 27. Jan 2016, 13:57

Ieraugot kādu konkursa tēmu man jau padomā ir desmitiem versiju ko un kā var pagatavot,bet reāli jau to visu nevaru realizēt konkursa laika posmā, tad jau būtu jānobaro kaimiņi 😃

taschinka taschinka 27. Jan 2016, 13:54 mamma27

Es gatavoju visu laiku, ir receptes, kas top tieši konkursa laikā, bet ir receptes, kas iekrājušās, jo tās man ir loti daudz, ņemot vērā, ka gatavoju katru dienu. Kaut jāatzīst,ka pēdējā laikā gatavoju salīdzinoši mazāk 😃

mamma27 mamma27 27. Jan 2016, 13:44

PA kuru laiku tu to visu dabū gatavu!!!🌷

cecii cecii 27. Jan 2016, 13:35

Perfekta kūka!