Brokastu cepumi

Brokastu cepumi

25. Jan 2016, 14:33 taschinka taschinka

Putras, omletes, sendviči, bet kā ar saldu pašu gatavotu kārumu...? Šie ir mana dēla mīļākie cepumi,ko labprāt notiesā kādā brokastu rītā vai paņem līdz uz skolu,lai remdētu izsalkumu līdz pusdienām.


Sastāvdaļas:

130g auzu pārslas

120g rīsu  milti

1 olas dzeltenums

50g eļļa

30g sviests

80 brūnais cukurs

1/2 tēj.k soda

vaniļas cukurs

sauja mandeles

70g ūdens

1/3 tēj.k sāls

Auzu pārslas samaļam miltos kopā ar mandelēm.


Siltā ūdenī iemaisam sviestu,lai pakūst.

20160125142753-27976.jpg

Pievienojam sāli,cukuru,auzu pārslu miltus,olas dzeltenumu,izmaisam.Pievienojam eļļu,sāli,vaniļu,sodu un rīsu miltus.Samīcam mīklu.


Izrullējam cik biezu vai plānu vēlamies,ņemam vēl vērā,ka cepumi nedaudz uzpūtīsies cepoties.

20160125142007-48611.jpg


Liekam uz cepamās plāts un cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 16 minūtēm,vai līdz cepumi sausi pēc izskata un apakšiņa viegli apbrūnējusi.

20160125142037-11700.jpg


Cepumi sanāk ļoti gardi,viegli kraukškīgi un nav cieti.

 

20160125142106-46482.jpg

 

Ļoti aromātiski un gardi pie glāzes piena, tasītes tējas vai kafijas-kas nu kuram.

20160125142122-58576.jpg

 

Paatavojam riekstu krēmu un ieziežam starp cepumiem.

Indijas riekstus,neceptus iemērcam aukstā ūdenī uz 5 stundām.Nokāšam,sablenderējam kopā ar kakao līdz krēmīgai massai.Pēc vēlēšanās pievienojam cukuru.

20160125142528-35929.jpg