Brocolli&Co uznāciens pusdienās

Brocolli&Co uznāciens pusdienās

12. Oct 2014, 12:04 kerstyna kerstyna

Manā ledusskapī uzradās liels, pamatīgs BROKOLIS. Neesam cienītāji, bet brokoļi ir veselīgi utt. Ja veselīgais ir arī garšīgs, tad tas tiek apēsts vienmēr.

Un tā nolēmu brokoli sakombinēt ar lasi, lai ir veselīgi un garšīgi :)

20141012115325-14617.jpg

Nepieciešams: paprāvs brokolis, apmēram 300g svaiga vai konservēta laša, trīs jēlas olas, bezpiedevu jogurts, ēdamkarote sinepes, sāls, pipari, zaļumi, rīvēts siers un rīvmaize.

Gatavošana: Brokoli sadala čemuros, apvāra, bet neizvāra sālsūdenī, lasi apcep olīveļļā, arī konservēto. Brokoli un lasi sakārto cepamveidnē un pārlej ar olu+jogurta+sinepju maisījumu, liek cepties jau siltā krāsnī 200 grādos, kad ola sarecējusi - uzrīvē sieru un pārkaisa ar rīvmaizi. Kad siers izkusis  - cepeškrāsni izslēdz un sacepumu atstāj uz neilgu laiku krāsnī.

Sanāca garšīgi, var variēt ar ziedkāpostiem, vistas fileju, desiņām, vai vienkārši  - gandrīz veģetāriski.

Veseli ēduši!